News

Şeful uneia dintre cele mai puternice organizaţii din lume a murit fulgerător. Ce făcuse cu câteva ore înainte de deces

Moarte subită a șefului uneia dintre cele mai puternice organizaţii din lume. Acesta avea 63 de ani. Cu câteva ore înainte de deces a avut o întâlnire oficială cu un lider important.
06.07.2022 | 21:16
Seful uneia dintre cele mai puternice organizatii din lume a murit fulgerator Ce facuse cu cateva ore inainte de deces
Mohammad Barkindo avea 63 de ani. Sursa foto: apnews.com
ADVERTISEMENT

Mohammad Barkindo, un politician din Nigeria, dar și secretarul general al grupului de producători de petrol OPEC, s-a stins din viață. Acesta avea 63 de ani.

Moartea lui Mohammd Barkindo i-a surprins pe apropiați

Moartea lui Mohammad Barkindo este surprinzătoare în Nigeria, deoarece acesta era o figură activă în lumea publică. Cu câteva ore înainte de a pleca din această lume, Mohammad Barkino s-a întâlnit cu președintele țării sale.

ADVERTISEMENT

Mohammad Barkindo a decedat, mai exact, marţi seara la Abuja, a transmis pentru The Associated Press purtătorul de cuvânt al Ministerului nigerian al Petrolului. La întrevederea cu conducătorul Nigeriei, Mohammad a apărat industria energetică, pe fondul presiunilor despre schimbările climatice.

Motivul morții nu este cunoscut. Membrii din domeniul petrolier și gaze îl descriu pe Mohammad ca pe un ”gigant și cel mai iubit lider”.

ADVERTISEMENT

Ultimele cuvinte ale lui Mohammad Barkindo

Peste trei săptămâni, politicianul nigerian urma să-și finalizeze mandatul la OPEC. În ultimele sale clipe din viață, Barkindo le-ar fi spus prietenilor cât de recunoscător este pentru cum și-a îndeplinit funcția de secretar general.

Barkindo s-a născut în orașul Yola, din estul Nigeriei. Și-a început cariera la Nigerian Mining Corporation în 1982 și a lucrat mai mult de două decenii la Nigerian National Petroleum Corporation. Totodată, a ocupat și fotoliul de director adjunct al gazelor naturale lichefiate din Nigeria.

ADVERTISEMENT

Ani de-a rândul a reprezentat Nigeria la negocierile ONU pe tema schimbărilor climatice și a avut mai multe mandate ca vicepreședinte al Conferinței părților a Națiunilor Unite, tot pe acest subiect.

Barkindo avea obținută o diplomă postuniversitară în economia petrolului la Universitatea Oxford din Regatul Unit, dar și un MBA de la Universitatea Washington din S.U.A.

ADVERTISEMENT

Decesul lui Barkindo a survenit în contextul în care piețele energetice sunt afectate, inflația globală se mărește, sunt tot mai multe efecte ale pandemiei care se simt, îmbinate cu cele ale războiului Rusia-Ucraina.

ADVERTISEMENT