News

Selah a fost salvată de medici, după ce s-a născut cu o gravă malformaţie a inimii. Alţi zece copii au nevoie urgentă de operaţie şi trebuie ajutaţi financiar

Fundația Mereu Aproape salvează vieți de peste 17 ani, cu ajutorul oamenilor buni, iar acum a venit rândul a 10 copii să primească o nouă șansă la viață.
02.02.2024 | 12:57
Selah a fost salvată de medici, după ce s-a născut cu o gravă malformaţie a inimii. Alţi zece copii au nevoie urgentă de operaţie şi trebuie ajutaţi financiar
ADVERTISEMENT

Începând cu 2005, Fundația Mereu Aproape alături de partenerii săi au venit în ajutorul a milioane de oameni prin diverse programe din domeniul sănătății, educației, culturii dar și în situații de dezastre. Până în prezent, Fundația Mereu Aproape a susținut dezvoltarea societății din România cu peste 20 de milioane de euro.

Zece copii, în majoritate bebeluşi, au nevoie de ajutor financiar

Acum, 10 copii cu inimile grav bolnave, majoritatea bebeluși, vor fi operați pe cord deschis, la spitalul Sanador, de o echipă de specialiști. Până la operație au mai rămas doar câteva săptămâni și trebuie menționat că medicii realizează pro bono intervențiile chirurgicale. Cu toate acestea, tratamentele și consumabilele din timpul operațiilor pot fi plătite doar cu ajutorul oamenilor cu suflet, care aleg să doneze pentru această cauză nobilă.

ADVERTISEMENT

Oricine dorește să-i sprijine pe micuți poate să o facă printr-un simplu SMS la numărul 8848, valoarea unui mesaj fiind de 2 euro. Pentru cei care doresc să ajute prin virament bancar, Fundația Mereu Aproape pune la dispoziție două conturi, în lei și în euro. Trebuie menționat că orice ajutor, indiferent de valoarea sa, este apreciat și ajută cu siguranță!

Așadar, conturile fundației sunt următoarele *Cod SWIFT: BTRLRO22, CIF 18212553:

  • Cont în lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON
  • Cont în Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Povestea lui Selah, minunea care a primit o șansă la viață cu ajutorul Fundației Mereu Aproape

Misiunea celor de la Fundația Mereu Aproape nu se oprește niciodată și, cu siguranță, poveștile frumoase de viață și miracolele făcute de fundație cu ajutorul partenerilor și oamenilor de rând nu pot fi uitate. O astfel de poveste este cea a lui Selah Râșcanu, o fetiță care s-a născut cu o malformație gravă a inimii.

ADVERTISEMENT

Avea doar 6 luni când mama ei, Sara Râșcanu, a dus-o pe copilă la medic pentru un control de rutină. Nu s-a așteptat niciodată ca fiica ei să aibă probleme de sănătate, pentru că era un copil normal, care avea poftă de mâncare și se dezvolta fizic. Șocul a fost imens atunci când medicul cardiolog a confirmat diagnosticul: Tetralogia Fallot.

Pe scurt, niște defecte ale inimii care necesitau operația de urgență. O operație complexă, care nu putea fi făcută dacă Selah ar fi așteptat până ajungea la 1 an. Din fericire, Selah a ajuns la nici două luni pe lista cu cei șase copii români care au fost operați la spitalul Sanador din București, de o echipă de chirurgi din Anglia și Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT

Fundația Mereu Aproape salvează vieți, alături de oameni cu suflet

”Intervenția realizată de britanici împreună cu echipa profesorului universitar doctor Victor Costache a fost un real succes. La numai o săptămână de la operație, Selah stătea bucuroasă la poză ca un copiluț despre care nu ți-ai fi putut imagina că a trecut printr-o cumpără care i-ar fi putut curma viața”, povestesc cei de la Fundația Mereu Aproape.

A trecut un an de la această intervenție și este un copil absolut normal, cu o viață frumoasă. ”Anatomic vorbind, inimioara ei este perfectă. Și la controale, medicul a spus că este bine. A fost momentul cel mai bun că s-a putut face operația, atunci, la vârsta de 8 luni“, își aduce aminte Sara Râșcanu, mama fetiței.

ADVERTISEMENT

Acum, Selah așteaptă, cuminte, un frățior. ”Îi place să ia hainele să le pună la spălat. Este un copil care aduce atât de multă veselie! Ne bucurăm foarte mult de ea. De asemenea, este înnebunită după bebeluși. Le dă de mâncare păpușelelor, iar când vede bebeluși adevărați,efectiv sare de bucurie.

Uneori, dacă e agitată se calmează venind la mine și îmi spune mami, bebe, bebe, apoi îmi pupă burtica. Totuși, nu știu dacă ea la un an și opt luni realizează că este un bebeluș acolo”, explică, emoționată, mama fetiței. Selah a fost la primul control la trei săptămâni după operație, însă acum medicii sunt de părere că un control pe an va fi suficient în cel mai scurt timp.

Sfatul dat tuturor părinților care trec prin drame cu micuții lor

Cea mai mare dorință a mamei Sara e ca fiica ei să nu mai ajungă niciodată pe masa de operație, în condițiile în care Tetralogia Fallot are nevoie de obicei de o reintervenție chirurgicală. ”Medicii spuneau că în marea majoritate a cazurilor se ajunge să se reintervină. Nu se știe vârsta. Am înțeles că cea mai mică vârstă la care a fost reoperat un copil cu Tetralogia Fallot a fost de 12 ani, iar în alte cazuri la 20 de ani, la 30 de ani, chiar la 40 de ani.

Acum, la vârsta ei, medicii nu se pot pronunța încă. Dar dincolo de asta, cred că este mâna lui Dumnezeu pe care am văzut-o la lucru foarte profund în viața ei și a noastră. Nu mai vreau să am parte de emoțiile unei operații niciodată”, povestește mama fetiței. Extrem de important, până atunci, dacă va fi cazul, Selah este o fetiță normală cu poftă de viață și, după cum mărturisește chiar mama Sara, poftă de mâncare.

”Îi plac pastele, iar fructele le adoră. În special merele și portocalele. Dacă s-ar putea să mănânce numai fructe și lapte. Și îi mai place avocado. Vine zilnic la mine să îmi arate că vrea. Îi mulțumesc lui Dumnezeu, Selah este foarte bine!”, completează femeia. În încheiere, Sara Râșcanu le dă un sfat prețios tuturor celor care trec prin astfel de momente grele.

”Știu că orice părinte ar face orice pentru copilul lui, dar ce aș face diferit față de ce s-a întâmplat este că nu m-aș mai stresa atât de mult. Aș încerca să stau mai liniștită. Știu că este foarte greu să spui acest lucru unui părinte care trece printr-o situație atât de dramatică, dar stresul nu ajută. Nici pentru starea copilului să îi transmiți agitația. Am văzut cât de liniștită era Selah când eu eram liniștită. Mai ales fiind alăptată, se simțea și o vedeam.

Să fie aproape de copilași și să accepte ajutor din partea celorlalți (n.r. cei ce trec prin astfel de situații). Să se încreadă în Dumnezeu, pentru că există speranță. Pentru mine a fost un șoc să văd cât de frumos s-au purtat cu noi oamenii, cadrele medicale și echipa fundației care a fost exact așa cum îi spune și numele, Mereu Aproape”, este mesajul transmis de Sara Râșcanu.

Fundaţia Mereu Aproape este o organizație non-guvernamentală, persoană juridică fără scop patrimonial, constituită în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii şi cu Decretul nr. 31/1954 cu privire la persoanele fizice şi persoanele juridice, înregistrată la Ministerul Justiției în registrul asociaţiilor și fundaţiilor sub nr. 19/05.10.2005, cod de înregistrare fiscală 18212553.

ADVERTISEMENT
Tags: