Fotbal international

Selecționerul Spaniei, Luis Enrique, gest impresionant în timp de pandemie. A renunţat la un sfert din salariul pe 2020!

23.04.2020 | 10:57
Selectionerul Spaniei Luis Enrique gest impresionant in timp de pandemie A renuntat la un sfert din salariul pe 2020
ADVERTISEMENT

Selecţionerul Spaniei, Luis Enrique, a decis de unul singur, fără ca vreunul dintre oficialii federaţiei să îi fi solicitat acest lucru, să renunţe la 25 la sută din salariul său pe anul 2020.

375.000 euro este suma la care a renunţat Luis Enrique

Aceasta înseamnă o sumă de 375.000 de euro pe care Luis Enrique a decis să o lase federaţiei, pentru ca aceasta să decidă destinaţia banilor, în funcţie de necesităţi.

ADVERTISEMENT

Luis Enriquea revenit la conducerea Furiei Roja pe data de 19 noiembrie 2019, după ce se retrăsese, cu acordul federaţiei, în martie anul trecut, având de rezolvat o gravă situaţie de familie.

Cât a lipsit Luis Enrique pe bancă a stat Roberto Moreno

Fiica lui Luis Enrique a fost depistată cu o boală teribilă şi selecţionerul a decis să rămână lângă copilul bolnav şi a făcut-o până când aceasta a plecat la îngeri în toamna anului trecut.

ADVERTISEMENT

Pe perioada cât Luis Enrique a lipsit de pregătirea echipei naţionale s-a ocupat Roberto Moreno,, secundul său, care a fost promovat de oficialii federali în funcţia de principal.

Moreno a plecat la Monaco după revenirea lui Luis Enrique

Însă, deşi Spania a mers foarte bine sub bagheta lui Roberto Moreno, cu care ibericii au obţinut şi două succese în grupa preliminară a EURO în faţa României, în momentul în care Luis Enrique şi-a încheiat calvarul federaţia a decis să îi reîncredinţeze postul fostului jucător al lui Barcelona şi Real Madrid.

ADVERTISEMENT

A fost o decizie care nu i-a căzut tocmai bine lui Roberto Moreno, care spera să rămână el pe mai departe, dar o decizie salutată cu multă bucurie de jucători, cu care Luis Enrique a şi ţinut, de altfel, o legătură permanentă pe durata absenţei sale, în special cu Sergio Ramos şi Gerard Pique. Moreno a plecat ca antrenor la AS Monaco.

1,5 milioane euro este salariul anual al selecţionerului

Cu Luis Enrique pe bancă Spania a reuşit cinci victorii şi a pierdut de două ori. Roberto Moreno a rămas neînvins pe perioada scurtului său mandat, singurul moment când putea pierde fiind evitat în minutul al patrulea de prelungiri în Suedia, unde a făcut egal.

ADVERTISEMENT

1,5 milioane euro este salariul anual al lui Luis Enrique la naţionala Spaniei. Acesta se apropie de un momnent semnificativ în viaţa sa, împlinirea vârstei de 50 de ani, pe data de 8 mai.

ADVERTISEMENT