Fotbal international

Semnalul de alarmă tras de Karl Heinz Rummenigge. „Multe cluburi vor da faliment!”

11.10.2020 | 12:00
Semnalul de alarma tras de Karl Heinz Rummenigge Multe cluburi vor da faliment
Semnalul de alarmă tras de Karl Heinz Rummenigge. "Dacă se va întâmpla asta multe cluburi vor da faliment!"Foto: Kicker.de
ADVERTISEMENT

Administratorul delegat al campioanei Germaniei este nimeni altul decât fostul campion mondial Karl Heinz Rummenigge, om care în mare măsură se identifică, de altfel, cu istoria lui Bayern Munchen, la care a cunoscut gloria ca jucător şi unde activează de ani buni în stafful administrativ.

Anul 2020 este cel mai bun din ultimul deceniu dacă nu şi mai mult pentru bavarezi, pentru că aceştia au ieşit campioni ai Germaniei, au câştigat Cupa şi Supercupa pe plan intern, după care au cucerit Europa, triumfând în Champions League şi în Supercupa Europei. Într-un cuvânt, au câştigat tot ce se putea câştiga într-un sezon.

ADVERTISEMENT

Evident, ploaia de succese aduce şi importante beneficii în plan material, ceea ce ar trebui să facă din Bayern Munchen un club fără prea multe griji în această perioadă tulbure provocată de pandemia de coronavirus, care a lovit dramatic şi sportul.

Bayern va încheia pentru prima dată anul pe minus

Rummenigge se arată însă extrem de îngrijorat în ceea ce priveşte viitorului sportului rege, dacă acest virus nu va putea fi anihilat în viitorul apropiat şi spune răspicat că indiferent ce incidenţă ar lua pandemia fotbalul nu mai trebuie oprit sub nici o formă.

ADVERTISEMENT

“Viitorul nostru este unul pe picioare de argilă şi nu exclud pentru prima dată în 11 ani de când sunt aici, în staff-ul lui Bayern, că sunt mari şanse să închidem anul, cu toate succesele obţinute, pe pasiv ca bilanţ economic. Şi dacă noi spunem asta, care am avut un sezon de excepţie, ce să mai vorbim despre celelalte cluburi!

Indiferent de modul în care evoluează pandemia a doua oară nu va trebui să se mai facă marea eroare de a opri fotbalul. Şi dacă nu se vor redeschide cât mai repede stadioanele oamenii se vor obişnui să rămână la TV şi cu greu îi vei mai putea aduce înapoi.”

ADVERTISEMENT

Pierderi între 50 și 200 de milioane de euro

Interesant este că în Germania stadioanele au fost redeschise, în anumite limite, de o lună încoace, dar cu excepţia Allianz Arena din Munchen, casa lui Bayern, care abia la 21 noiembrie va primi undă verde de acces.

“Noi, din acest motiv, lipsa spectatorilor, avem o pierdere de peste 100 de milioane de euro. Şi în toată Europa această situaţie face să existe pierderi între minim 50 de milioane şi chiar 200 de milioane euro la cluburile din Premier League şi poate la Madrid şi la Barcelona.

ADVERTISEMENT

O spun cu toată responsabilitatea şi e un adevărat avertisment pentru toată lumea. Sub nici o formă să nu se mai facă enorma eroare de a se opri campionatele. Altminteri veţi vedea foarte multe cluburi, unele cu istorii de succes, care vor sucomba pur şi simplu, pentru că nu vor mai avea cum să se întreţină! În Bundesliga sunt destule în această situaţie”, a mai spus Karl Heinz Rummenigge.

ADVERTISEMENT