Life

Semnele care trădează apariția ploșnițelor în casă. Ce trebuie să faci neapărat când vezi așa ceva. Fiecare minut contează

Semnele care trădează apariția ploșnițelor. De unde poți să știi dacă au apărut și în casa ta aceste insecte enervante. Ce trebuie să faci, de fapt.
28.10.2023 | 08:00
Semnele care tradeaza aparitia plosnitelor in casa Ce trebuie sa faci neaparat cand vezi asa ceva Fiecare minut conteaza
Semnele care trădează apariția ploșnițelor în casă. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Semnele care trădează apariția ploșnițelor în casă. Sunt câteva lucruri la care trebuie să fii atent pentru a preveni o infestație!

Semnele care trădează apariția ploșnițelor în casă

Primele semne care ne fac să ne dăm seama că de apariția ploșnițelor în casă sunt legate de un miros neplăcut. Aceste insecte umană niște secreții pe care oamenii le consideră urât mirositoare.

ADVERTISEMENT

Dacă simți și tu acest lucru atunci poate ar trebui să te întrebi dacă este cazul să fie vorba despre o infestație la tine în casă.

Poți verifica mai întâi prin covoare și saltele, dar pot să te uiți și la lenjeria de pat, pentru că ploșnițele lasă în urma lor mici pete de sânge dar și fecale.

ADVERTISEMENT

Situația ar trebui să poată fi ținută sub control în acest moment dacă luați lenjeriile de pat și le spălați bine la o temperatură ridicată.

Mai precis, specialiștii spun că aceste insecte pot fi ucise dacă lenjeria este spălată la 60 de grade Celsius, cel puțin. Dacă lenjeria vă permite, puteți să încercați să o spălați chiar și la 90° Celsius.

ADVERTISEMENT

Următorul pas pe care ar trebui să îl faceți este să folosiți un aspirator pentru a curăța toată casa. Cel mai bine ar fi un aspirator cu saci de unică folosință, pe care trebuie neapărat să îi aruncați.

Cum apar ploșnițele în casele oamenilor

Ploșnițele pot pătrunde în case prin fisuri sau găuri mici în structura clădirii. Verificați și reparați eventualele crăpături în pereți, ferestre, uși sau fundație.

ADVERTISEMENT

Ploșnițele pot intra ușor în casă atunci când ușile și ferestrele sunt lăsate deschise. Ar fi o idee să puneți plase inclusiv la uși, pe timp de vară.

Ploșnițele pot călători în bagaje, cutii sau alte obiecte aduse în casă de la alte locații. Este recomandat să inspectați bagajele și să le curățați înainte de a le aduce în casă.

Unele specii de ploșnițe pot fi aduse în casă odată cu plantele de interior. Înainte de a aduce o plantă nouă în casă, verificați cu atenție partea de jos a frunzelor și ghiveciul. Acolo se mai ascund și ploșnițele și trebuie să ai grijă la ele!

ADVERTISEMENT
Tags:
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români