Life

Semnificațiile neștiute ale anilor căsătoriei. Când se sărbătorește nunta de hârtie, de zahăr sau de diamant

Toată lumea a auzit de nunta de argint sau de aur, însă există mult mai multe semnificații pentru aproape fiecare an scurs de la data căsătoriei. Îți prezentăm numele tuturor nunților!
28.06.2022 | 12:28
Semnificatiile nestiute ale anilor casatoriei Cand se sarbatoreste nunta de hartie de zahar sau de diamant
Semnificațiile anilor căsătoriei: de la nunta de hârtie la nunta de diamant. Foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Cuplurile sărbătoresc, în general, primii 5, 10 sau 25 de ani de căsătorie. Semnificațiile anilor sunt mult mai numeroase, asta pentru cei care vor să găsească un motiv de petrecere în fiecare an.

Semnificațiile anilor căsătoriei: de la nunta de hârtie la nunta de diamant

De la nunta de hârtie până la nunta de diamant, sunt mai bine de 20 de ocazii de celebrare pentru soți!

ADVERTISEMENT

La un an de la căsătorie, se sărbătorește nunta de hârtie! Numele sugerează fragilitatea căsătoriei. Aceasta este, practic, la început. Urmează nunta de bumbac, după doi ani de la cununie, bumbacul simbolizând confortul, acomodarea partenerilor cu noul lor statut.

Nunta de piele are loc după trei ani, iar cea de flori sau fructe după 4 ani. La 5 ani se marchează nunta de lemn. Lemnul sugerează faptul că relația a prins rădăcini bune, iar căsătoria pare a fi una de durată.

ADVERTISEMENT

Nunta de fier sau zahăr (6 ani) vorbește despre o căsnicie rezistentă precum fierul și dulce ca zahărul. La 7 ani are loc nunta de cupru/ lână, la 8 nunta de bronz, la 9 nunta de lut, iar la 10 ani nunta de tinichea.

Se mai pot sărbători și: nunta de oțel (11 ani), de mătase (12 ani), de dantelă (13 ani), de fildeș (14 ani) și de cristal (15 ani).

ADVERTISEMENT

Nunta de safir are loc la 45 de ani de la cununie

Semnificații aparte au și nunta de porțelan (la 20 de ani de la data căsătoriei) sau cea de argint (25 de ani). Majoritatea cuplurilor țin cont mai degrabă de nunta de argint, prilej cu care se reînnoiesc jurămintele, de cele mai multe ori chiar și la biserică.

Următoarele sărbătoriri au nume de pietre prețioase. De la 30 de ani încolo vorbim despre niște căsnicii trainice. Nunta de perlă apare la 30 de ani, cea de jad la 35, de rubin la 40, de safir la 45, de aur la 50, de smarald la 55, de ametist la 60, de albastru la 65, iar de platină la 70.

ADVERTISEMENT

Cea mai valoroasă este nunta de diamant, care marchează 75 de ani de uniune. Din seria acestor pietre prețioase, perla simbolizează răbdarea. Aurul – longevitatea și armonia de nezdruncinat, smaraldul – înțelepciunea și maturitatea, iar diamantul – eternitatea!

ADVERTISEMENT
Tags: