News

Senatorii SUA au inițiat o lege care-l vizează pe Vladimir Putin: ” Va fi adus în fața justiției și tras la răspundere”

Senatorii SUA au inițiat un proiect de lege care-l vizează pe Vladimir Putin. Legea are scopul de a descurajaza crimele de război comise de ruși în Ucraina.
06.05.2022 | 08:08
Senatorii SUA au initiat o lege carel vizeaza pe Vladimir Putin  Va fi adus in fata justitiei si tras la raspundere
Ce lege au inițiat, mai exact, senatorii SUA împotriva lui Vladimir Putin. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

11 senatori americani au inițiat un proiect de lege care-l vizează pe Vladimir Putin. Demersul are ca scop atât descurajarea și responsabilitatea crimelor de război din Ucraina, cât și un efort al SUA și a altor țări de a colecta dovezi ale atrocităților.

Lege pentru descurajarea crimelor de război, inițiată de senatorii SUA

Proiectul de lege american a fost susținut de ambele partide, democrat și republican. A primit unanimitate de voturi din partea Comisiei pentru Afaceri Externe, din Camera Reprezentanților.

ADVERTISEMENT

Legea privind crimele de război din Ucraina va permite și identificarea celor care au comis atrocitățile din Mariupol și Bucea, de exemplu. În aceste orașe, civilii au fost omorâți de ruși într-un mod greu de imaginat.

”La o lună și jumătate de la invazia sângeroasă a Ucrainei de către Rusia, rapoartele alarmante despre crime de război și încălcări grave ale drepturilor omului continuă să crească.

ADVERTISEMENT

Putin trebuie să fie tras la răspundere pentru aceste atrocități grave – pentru a face acest lucru, SUA trebuie să contribuie la eforturile de a colecta și revizuiește dovezile pentru a evalua în mod corespunzător bilanțul uman al acestui război.

Sunt mândru să ajut la introducerea unei legislații bipartizane pentru a ne asigura că guvernul nostru colectează dovezi ale crimelor de război rusești care vor fi necesare pentru a urmări aceste crime. violența de acum va ajuta la descurajarea trupelor ruse de la comiterea viitoarelor crime de război.

ADVERTISEMENT

Această legislație transmite un mesaj bipartizan de neclintit din partea Senatului că SUA va cere răspundere pentru încălcările tot mai mari ale drepturilor omului comise în comunitățile Ucrainei.”, a declarat senatorul Shaheen, unul dintre inițiatorii proiectului, notează shaheen.senate.gov.

Odată ce acest proiect va fi adoptat de Senat va fi trimis unei comisii comune a Camerei și Senatului, unde va fi atent analizat și apoi votat de congresul american. După acești pași, se va înainta către Joe Biden pentru promulgare.

ADVERTISEMENT

Rusia și Ucraina, 72 zile de război

Rusia nu și-a retras nici acum trupele din statul vecin. Vineri, 6 mai, se împlinesc 72 de zile de când Kremlinul a invadat Ucraina.

ADVERTISEMENT