Life

Șerban Huidu și fratele său, lovitură în instanță. Potențialul succes a devenit un eșec de proporții

20.09.2020 | 12:15
Serban Huidu si fratele sau lovitura in instanta Potentialul succes a devenit un esec de proportii
Șerban Huidu și fratele său, lovitură în instanță. Potențialul succes a devenit un eșec de proporții. Sursa foto: agentiadepresamondena.com
ADVERTISEMENT

Șerban Huidu și fratele său, Vlad, au deschis la începutul anului un proces de revendicare a unei proprietăți pierdute de familia lor în perioada comunistă. Din păcate, șansele de câștig pentru dreptul de proprietate din localitatea Însurăței, județul Brăila, s-au spulberat.

Procesul aflat pe rol la Judecătoria Brăila a fost amânat de cel puțin trei ori, însă a fost reluat recent. După câteva scurte ședințe magistrații au luat o decizie radicală, în defavoarea fraților Huidu care se așteptau să câștige un imobil evaluat la o sumă impresionantă.

ADVERTISEMENT

Potrivit bzi.ro, judecătorii au hotărât joi, 17 septembrie, ca „moșia” din zona Brăilei să rămână la autoritățile din zona respectivă, prezentatorul Șerban Huidu și soțul cântăreței Giulia, Vlad, să nu primească absolut nimic din partea statului român.

Șerban Huidu, ce lovitură! Eșec total în dosarul deschis la Judecătoria Brăilei

„Admite excepția de necompetență materială invocată de instanță. Declină competența de soluționare a cererii formulată de reclamanții Huidu Șerban Sebastian și Huidu Vlad Ciprian, în contradictoriu cu pârâtele Comisia Locală De Fond Funciar Însurăței și Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor Brăila în favoarea Tribunalului Brăila.

ADVERTISEMENT

Fără cale de atac. Pronunțată azi 12.03.2020, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței. Document: Hotărâre 1266/2020 12.03.2020”, se arată în hotărârea pronunțată de Judecătoria Brăila.

În situația în care Șerban și Vlad Huidu ar fi câștigat procesul intentat pentru retrocedarea sau despăgubirea în cazul imobilului preluat abuziv de regimul comunist s-ar fi ales cu o sumă considerată sau chiar cu altă proprietate în localitatea respectivă.

ADVERTISEMENT

În condițiile actuale, Șerban Huidu și fratele său, Vlad, sunt obligați de către stat să achite toate cheltuielile de judecată, magistrații soluționând acuzațiile acestora ca fiind nefondate.

Concret, cererea lor a fost respinsă, pârății în acest dosar fiind Comisia Locală de aplicare a Legii Fondului Funciar Însurăței și Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Brăila.

ADVERTISEMENT

Soluția pe scurt: Respinge ca nefondată acțiunea restrânsă. Respinge cererea pârâtei Comisia Locală de Fond Funciar Însurăței privind plata cheltuielilor de judecată”, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: