News

Jurnalistă din Marea Britanie, către Serghei Lavrov: ”Cum puteți dormi noaptea știind că armata rusă ucide copii?”. Răspunsul diplomatului. Video

O jurnalistă britanică a vrut să afle direct de la Serghei Lavrov, mâna dreaptă a lui Vladimir Putin, cum privește acesta realitatea la zi a războiului din Ucraina, acolo unde armata rusă ucide și copii.
04.03.2022 | 13:34
Jurnalista din Marea Britanie catre Serghei Lavrov Cum puteti dormi noaptea stiind ca armata rusa ucide copii Raspunsul diplomatului Video
ADVERTISEMENT

Serghei Lavrov, șeful diplomației de la Kremlin, a susținut, joi, o conferință de presă în fața jurnaliștilor ruși și cei străini. Acestuia i s-au adresat mai multe întrebări, o parte dintre ele fiind extrem de incomode.

Ce spune Serghei Lavrov despre faptul că armata rusă ucide copii în războiul din Ucraina

Recent, presa internațională a prezentat cazul Polinei, o fetiță de numai 10 ani care a murit alături de părinții ei, împușcați cu toții pe o stradă din Kiev. De suferit au avut și frații micuței. Aceștia au supraviețuit împușcăturilor, dar se află în stare gravă la spital.

ADVERTISEMENT

În legătură cu acest caz, dar și cu multe altele în care copiii din Ucraina cad victime gloanțelor rusești, o jurnalistă din Marea Britanie a vrut să afle o părere din partea ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.

”Domnule Lavrov, am vrut să vă întreb despre Polina, era în anul final din școala primară. A fost ucisă de armata rusă. Era în mașină, alături de familia ei, în Kiev, sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Știu că și dumneavoastră aveți o fetiță. Vreau să vă uitați în ochii mei și să-mi spuneți cum puteți dormi noaptea știind că bombele și gloanțele forțelor ruse omoară copii?”, a fost întrebarea lui Cathy Newman de la Channel 4 News pentru oficialul rus, notează The Independent.

În răspunsul său, Lavrov a încercat să-și ofere condoleanțe pentru moartea copiilor, spunându-i jurnalistei: ”Ce pot să spun în plus față de ceea ce am spus deja? Orice viață umană este neprețuită”.

ADVERTISEMENT

Lavrov mai consideră moartea civililor ca o parte inevitabilă a agresiunii Rusiei: ”Orice acțiuni militare sunt, din păcate, legate de pierderi umane, nu doar în rândul personalului militar, ci și în rândul civililor”.

VIDEO la minutul 25:00.

Jurnalista britanică, către Lavrov: ”Sângele Polinei este pe mâinile dumnevoastră”

Cathy Newman a insistat cu subiectul și l-a acuzat pe Lavrov: ”Sângele Polinei este pe mâinile dumnevoastră”, a spus jurnalista.

ADVERTISEMENT

Diplomatul rus a replicat, spunând că jurnalista britanică încearcă să ”încarce emoțional audiența”. Ministrul rus a întrebat-o la rândul său pe Newman de ce nu vorbește astfel și despre ”atacurile Occidentului în Irak”.

ADVERTISEMENT