Sport

Problema arbitrilor români în Arsenal – Sevilla 2-0. Ce notă a primit Istvan Kovacs. Update

Istvan Kovacs a fost la centru la duelul din Champions League dintre Arsenal și Sevilla. Ce notă a primit oficialul român.
09.11.2023 | 10:25
Problema arbitrilor romani in Arsenal  Sevilla 20 Ce nota a primit Istvan Kovacs Update
Ce notă a primit Kovacs după prestația din meciul Arsenal - Sevilla 2-0. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
09-11-2023
08:33

Ce notă a primit Istvan Kovacs după Arsenal - Sevilla 2-0

Arsenal a câștigat meciul de pe teren propriu cu Sevilla, scor 2-0, în a patra etapă din Grupa B a UEFA Champions League. „Tunarii” sunt favoriți la calificarea în optimi de pe prima poziție. 

UEFA a decis ca meciul de pe „Emirates” să fie condus de o brigadă românească de arbitri. Horațiu Feșnic, arbitrul de rezervă, a avut probleme cu Mikel Arteta. 

Antrenorul vicecampioanei Angliei nu a fost mulțumit de faptul că Istvan Kovacs nu l-a protejat pe Bukayo Saka în urma faulturilor comise de jucătorii oaspeților. 

Concret, atacantul englez, autor al golului secund marcat de Arsenal, a fost faultat în mod repetat de iberici în prima repriză, însă Kovacs a lăsat jocul liber și nu a scos cartonașul galben din buzunar, așa cum și-ar fi dorit Mikel Arteta.

În ciuda faptului că partida nu a consemnat faze controversate de arbitraj, iar VAR-ul nu a avut foarte multă activitate, Istvan Kovacs a primit doar nota 5 din partea jurnaliștilor de la Daily Mail. 

Trossard a deschis scorul în minutul 29 din pasa lui Bukayo Saka. Atacantul de 22 de ani a punctat în minutul 64 pentru 2-0, din pasa lui Martinelli. Arsenal ocupă primul loc în Grupa B, cu 9 puncte în 4 meciuri. 

În vârstă de 39 de ani, Istvan Kovacs se pregătește de un duel tare în Champions League. Sevilla merge pe terenul celor de la Arsenal cu scopul de a rămâne în cursa calificării. Spaniolii au la activ o înfrângere și două egaluri într-o grupă din care mai fac parte Lens și PSV Eindhoven.

Istvan Kovacs, lăudat de spanioli înainte de Arsenal – Sevilla din grupele Champions League

“Unul dintre preferații UEFA va fluiera meciul Arsenal – Sevilla. Va fi românul Kovacs, care a arbitrat cea mai recentă finală Champions League (n.r. a fost rezerva polonezului Szymon Marciniak).

ADVERTISEMENT

La 39 de ani, este unul dintre cei mai bine cotați arbitri din Europa. Nu degeaba sezonul trecut a fost cel de-al patrulea oficial în finala dintre Manchester City și Inter. Apoi a fost delegat la o semifinală de Liga Națiunilor vara trecută”, a precizat Mundo Deportivo.

Arsenal se pregătește de duelul cu Sevilla cu orgoliul rănit. Echipa lui Arteta vine după două înfrângeri usturătoare. 3-1 cu West Ham în cupă și 1-0 cu Newcastle sunt meciurile pe care Arsenal vrea să le facă uitate cu ocazia confruntării din Champions League.

ADVERTISEMENT

În tur, Arsenal s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Sevilla

În Europa, echipa lui Arteta merge bine. Arsenal a învins-o pe Sevilla în tur cu scorul de 2-1. Atunci, Gabriel Martinelli și Gabriel Jesus au înscris pentru englezi, în timp ce pentru Sevilla a marcat Nemanja Gudelj.

Cealaltă victorie a lui Arsenal a fost contra lui PSV. Formația lui Arteta a făcut spectacol contra olandezilor și s-a impus cu 4-0. Saka, Trossard, Jesus și Odegaard au marcat atunci în cea mai categorică victorie a englezilor din acest sezon de Champions League.

ADVERTISEMENT

În cealaltă tabără, Sevilla nu a reușit să își impună jocul în cele trei meciuri de grupă. Pe lângă înfrângerea cu Arsenal, spaniolii au scos două rezultate de egalitate. Primul a fost contra lui Lens, scor 1-1. Ocampos a marcat pentru Sevilla, în timp ce Fulgini a înscris pentru francezi.

Cealaltă remiză a lui Sevilla a fost contra olandezilor de la PSV. Duelul s-a terminat 2-2, într-un meci în care toate golurile au fost înscrise în repriza secundă. Gudelj și En-Nesyri au marcat pentru spanioli, în timp ce golurile lui PSV au fost înscrise de de Jong și Teze.

ADVERTISEMENT

Arsenal este liderul grupei cu 6 puncte în primele 3 partide. Pe locul secund se află cei de la Lens. Francezii au reușit să obțină 5 puncte în duelurile europene. Pe locul trei se află Sevilla cu două puncte, urmată de PSV, tot cu două puncte.

ADVERTISEMENT