Sport

Torres și Lopez, recorduri istorice la Barcelona după golurile cu Șahtior din Liga Campionilor

Ferran Torres și Fermin Lopez au scris istorie în tricoul Barcelonei după golurile marcate cu Șahtior Donețk în Liga Campionilor.
25.10.2023 | 22:00
Torres si Lopez recorduri istorice la Barcelona dupa golurile cu Sahtior din Liga Campionilor
Ferran Torres și Fermin Lopez au scris istorie în tricoul Barcelonei la meciul cu Șahtior. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Barcelona a primit vizita celor de la Șahtior Donețk miercuri seară în etapa a 3-a a Grupei H din Liga Campionilor. Formația pregătită de Xavi a câștigat, scor 2-1, și are maximum de puncte după primele trei runde.

Ferran Torres, record istoric la Barcelona după golul cu Șahtior din Liga Campionilor

Barcelona a deschis scorul cu Șahtior Donețk după aproximativ o jumătate de oră. În minutul 28, Ferran Torres a trimis în poartă cu un șut din voleu, iar reușita a fost anulată inițial pe motiv de offside. În cele din urmă, golul a fost validat după analiza VAR.

ADVERTISEMENT

Cu golul din meciul cu Șahtior, „Rechinul” a atins o bornă istorică în tricoul Barcelonei. Atacantul în vârstă de 23 de ani a ajuns la cinci goluri marcate pentru „catalani” în Champions League. Ferran Torres a avut nevoie de doar opt meciuri pentru a atinge acest număr de goluri.

Astfel, ibericul a devenit jucătorul care înscrie cel mai repede 5 goluri pentru Barcelona în Liga Campionilor. Ferran Torres a bătut recordul deținut de Luis Enrique, actualul antrenor al lui PSG.

ADVERTISEMENT

Fermin Lopez, primul gol în Liga Campionilor

Avantajul Barcelonei a fost dublat de Fermin Lopez în minutul 36. Ferran Torres i-a întors pasa decisivă fotbalistului în vârstă de 20 de ani, care a înscris cu un șut violent. Mingea a intrat în poartă după ce inițial a lovit bara.

Fermin Lopez a marcat primul gol în Liga Campionilor la prima titularizare pentru Barcelona. Mijlocașul crescut la academia „catalanilor” a devenit al 5-lea cel mai tânăr marcator pentru Barcelona în Liga Campionilor la primul meci ca titular.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a reușit această performanță la vârsta de doar 20 de ani și 167 de zile. Giovani dos Santos (18 ani și 215 zile), Pablo Torre (19 ani și 212 zile), Sergi Roberto (19 ani și 302 zile) și Sergio Busquets (20 de ani și 98 de zile) sunt înaintea lui Fermin Lopez.

Barcelona, start de vis în Liga Campionilor

Barcelona a câștigat al doilea meci consecutiv pe teren propriu în Liga Campionilor din 2019 încoace, după 2-1 cu Șahtior Donețk. În actuala stagiune, Barcelona are un start de vis, ținând cont de prestațiile din ultimele două sezoane.

ADVERTISEMENT

Formația pregătită de Xavi este lider în Grupa H, cu 9 puncte după 3 etape. „Catalanii” se îndreaptă cu pași repezi spre calificarea în primăvara europeană. În ultimele două sezoane, Barcelona a părăsit prematur competiția, fiind eliminată încă din faza grupelor.

ADVERTISEMENT
Tags: