Fotbal international

Sergio Ramos, votat cel mai bun fundaș din istoria fotbalului. Ce nume grele a învins. Foto

26.10.2020 | 16:35
Sergio Ramos votat cel mai bun fundas din istoria fotbalului Ce nume grele a invins Foto
Sergio Ramos, Real Madrid Sursa foto: Twitter Sergio Ramos
ADVERTISEMENT

Sergio Ramos (34 de ani) a primit o veste excelentă după victoria din El Clasico. Căpitanul lui Real Madrid a fost votat într-un sondaj din Franța ca fiind cel mai bun fundaș din istorie.

Purtătorul tricoului cu numărul 4 din echipa lui Zinedine Zidane a ieșit din nou la rampă în confruntarea cu FC Barcelona, pe care „galacticii” au câștigat-o cu 3-1. La scorul de 1-1, Ramos a obținut o lovitură de pedeapsă, pe care tot el a transformat-o.

ADVERTISEMENT

Căpitanul campioanei Spaniei nu este doar un bun apărător, ci și un marcator înnăscut. Ramos a înscris peste o sută de goluri de-a lungul carierei și este cel mai bun fundaș din istorie la acest capitol.

Peste Beckenbauer, Baresi sau Cannavaro. Sergio Ramos e cel mai bun fundaș din istorie

Eficiența căpitanului de la Real Madrid în fața porții adverse s-a dovedit mai ales în sezonul trecut, atunci când a fost al doilea cel mai bun marcator al echipei după Karim Benzema, cu 13 reușite. Specialist și la loviturile de pedeapsă, Sergio Ramos a marcat ultimele 25 de penaltyuri pe care le-a executat.

ADVERTISEMENT

La o zi distanță după ultimul El Clasico, France Football i-a întrebat pe cititori dacă Ramos este sau nu cel mai bun fundaș din istorie. Dintre cei aproximativ zece mii de votanți, 69% au răspuns că da.

sondaj France Football
Sergio Ramos (34 de ani) a primit o veste excelentă după victoria din El Clasico. Căpitanul lui Real Madrid a fost votat de cititorii „France Football” ca fiind cel mai bun fundaș din istorie. Sursa foto: France Football

Sondajul a venit la scurt timp după ce revista franceză a propus o listă cu cei mai buni apărători din istorie, printre care Franz Beckenbauer, Fabio Cannavaro, Marcel Desailly, Ronald Koeman sau Matthias Sammer.

ADVERTISEMENT
fundași France Football
Sergio Ramos (34 de ani) a primit o veste excelentă după victoria din El Clasico. Căpitanul lui Real Madrid a fost votat de cititorii „France Football” ca fiind cel mai bun fundaș din istorie. Sursa foto: France Football

Spaniolul a ținut să le mulțumească personal celor de la France Football și celor care l-au votat. Liderul din vestiarul „galacticilor” a postat pe Twitter mesajul „doar faptul că întreabă France Football mă face mândru”.

Twitter Sergio Ramos
Sergio Ramos (34 de ani) a primit o veste excelentă după victoria din El Clasico. Căpitanul lui Real Madrid a fost votat de cititorii „France Football” ca fiind cel mai bun fundaș din istorie. Sursa foto: Twitter Sergio Ramos

Sergio Ramos este totodată și unul dintre cei mai decorați fotbaliști din istorie. Căpitanul Realului și al naționalei Spaniei are 22 de trofee cu Real Madrid, printre care cinci titluri în LaLiga și patru Ligi ale Campionilor, în timp ce cu „Furia Roja” a cucerit două Campionate Europene și un Campionat Mondial.

ADVERTISEMENT
  • În prezent, Sergio Ramos este cotat de site-ul de specialiate transfermarkt.com la 14 milioane de euro.
  • Căpitanul lui Real Madrid mai are contract cu echipa lui Zinedine Zidane până în vara anului 2021.
ADVERTISEMENT
Tags: