Life

Setarea ascunsă din Facebook care te scapă de o problemă enervantă. Merge pe iPhone și telefoane cu Android

O setare ascunsă din Facebook, de care puțini oameni știu, te va scăpa de o problemă sâcâitoare. Funcționează pe orice smartphone.
05.06.2023 | 17:08
Setarea ascunsa din Facebook care te scapa de o problema enervanta Merge pe iPhone si telefoane cu Android
O setare ascunsă de la Facebook de scapă de o problemă stresantă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Există o setare a aplicației Facebook care te scapă de una dintre cele mai enervante probleme. Află cum să faci în așa fel încât sunetul videoclipurilor să nu mai pornească automat atunci când deschizi aplicația.

O setare ascunsă a aplicației Facebook te scapă de sunetul nedorit al videoclipurilor

De multe ori se întâmplă să stai pe Facebook într-un spațiu public, în metrou sau la coadă la casă într-un magazin, ori când cineva doarme și fără să vrei să pornească sunetului unui videoclip în timp ce ai volumul la maxim.

ADVERTISEMENT

Din toate colțurile lumii, oamenii se plâng de această problemă care uneori te poate scoate din minți. „Urăsc cu adevărat, foarte, foarte mult că implicit pentru Facebook redă automat sunetul clipurilor video din feed”, a scris cineva pe Twitter, conform thesun.uk.  „Este neplăcut și ar trebui să aștepte până când dau click”, a spus altcineva.

Vestea bună este că Facebook are o setare ascunsă care elimină rapid acest inconvenient. Funcționează atât pe iPhone, cât și pe Android. Este, de fapt, vorba despre două modificări pe care le poți face în aplicație și care îți vor ușura viața.

ADVERTISEMENT

Prima va împiedica sunetul videoclipurilor ca să mai pornească automat. Cealaltă va face ca imaginile să nu se mai deruleze singure, astfel că nu vei mai fi nevoit să o iei întotdeauna de la capăt pentru a privi începutul.

Pașii care trebuie urmați

Pentru a avea acces la aceste setări, atinge pictograma Meniu din partea dreaptă a aplicației Facebook, colțul de jos. Apasă apoi pe butonul care seamănă cu o roată. Derulează în jos până descoperi Media.

ADVERTISEMENT

Următorul lucru pe care trebuie să-l faci este să atingi funcția „Nu redați niciodată automat videoclipurile”. Aceasta este una dintre cele două setări ascunse ale aplicației Facebook. Cealaltă este la fel de ușor de găsit.

Din același meniu, debifează funcția „Videoclipurile încep cu sunet”. În acest mod, nu-ți mai face griji că riști să tulburi liniștea într-un spațiu public sau că nu te poți relaxa stând pe social media pentru că ai uitat căștile acasă.

ADVERTISEMENT

Totodată, dacă ai ajuns în acest punct, mai poți dezactiva și sunetul automat al poveștilor dacă ai impresia că și aceasta este un inconvenient pentru tine, adaptând aplicația și telefonul în funcție de propriile preferințe.

ADVERTISEMENT
Tags: