Life

Setările de pe Instagram și Facebook pe care trebuie să le activezi neapărat. Îți protejează datele personale și te scapă de o mulțime de probleme

Setările de la Facebook și Instagram pe care este bine să le activezi cât mai repede. Te vor proteja de furtul datelor.
05.12.2023 | 16:15
Setarile de pe Instagram si Facebook pe care trebuie sa le activezi neaparat Iti protejeaza datele personale si te scapa de o multime de probleme
Setările de la Facebook și Instagram care previn să-ți fie furată identitatea. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Utilizatorii de Facebook și Instagram au fost avertizați să modifice urgent anumite setări care să îi apare de furtul de indentitate. De asemenea, există greșeli majore pe care oamenii le fac atunci când setează o parolă.

Setările pentru Facebook și Instagram care te salvează de furtul de identitate

Experții în securitate i-au avertizat pe utilizatorii de Facebook și Instagram că ar trebui să modifice cât mai repede trei setări ale conturilor lor. Motivul este acela că prin activitatea din social media, reprezintă o țintă majoră pentru hoții de identitate.

ADVERTISEMENT

Acest lucru poate duce la consecințe foarte grave, inclusiv la faptul că escrocii pot obține accesul la conturile bancare. Specialiștii de la de la Keeper Security au dezvăluit care sunt pericolele furtului de  identitate prin intermediul rețelelor sociale.

Totodată, ei au spus și care sunt metodele prin care datele pot fi păstrate în siguranță. „Când un criminal cibernetic are suficiente informații despre tine, le poate folosi pentru a-ți fura identitatea”, a spus Aranza Trevino, de la Keeper Security, conform The Sun. 

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, după cum a dezvăluit Trevino „ furtul de identitate poate fi nu numai costisitor de recuperat, dar poate fi, de asemenea, o pierdere de timp, precum și epuizant din punct de vedere mental și emoțional”.

În concluzie, toți utilizatorii de Facebook și Instagram trebuie să aibă setări stricte ce țin de confidențialitate pe conturile lor. Pentru început, trebuie să modifici audiența postărilor tale și să o limitezi.

ADVERTISEMENT

Cum limitezi audiența

În cazul Instagram, pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a face asta sunt: accesează meniul Setări și confidențialitate >Cine vă poate vedea conținutul. Apoi pur și simplu comută Contul privat în poziția activată, apoi alege Comutare la privat.

Pentru Facebook, etapele sunt asemănătoare: doar accesează Setări > Audiență și vizibilitate > Adepți și conținut public. Apoi personaliează setările pentru a fi cât mai private posibil.

ADVERTISEMENT

Cât despre greșelile pe care oamenii le fac când configurează o parolă sunt: utilizează una simplă, ușor de reținut sau refolosesc una complicată sau, mai rău, reutilizează una foarte simplă.

O parolă puternică pentru Facebook, Instagram, și nu numai, trebuie să conțină: cel puțin 16 caractere, inclusiv litere mari și mici, numere și simboluri. În acest mod, va fi mult mai greu de ghicit.

ADVERTISEMENT