News

Sfârșit tragic pentru o femeie al cărei copil a murit la Revoluție: „Am făcut gestul ăsta în numele eroilor martiri”

Sfârșit tragic pentru o femeie al cărei băiat a fost împușcat la Revoluție. Și-a dat foc după ce ar fi fost umilită de instituțiile statului.
09.06.2023 | 10:46
Sfarsit tragic pentru o femeie al carei copil a murit la Revolutie Am facut gestul asta in numele eroilor martiri
Sfârșit tragic pentru o femeie al cărei copil a murit la Revoluție. Sursa foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sfârșit tragic pentru o femeie al cărei copil a murit la Revoluție. Ileana Negru, mamă de Erou Martir, ar fi decis să își ia viața, pe data de 25 mai, chiar de Ziua Eroilor. Gestul dramatic a fost făcut după ce  ar fi fost umilită la Casa de Pensii, în Poiana Brașov.

Sfârșit tragic pentru mama unui băiat care a fost împușcat la Revoluție

Povestea tristă de viață a femeii este relatată de presa locală din Brașov, după ce evenimentul șocant a fost făcut public de rețelele de socializare. Ileana Negru a fost mama unui băiat de 12 ani care a murit împușcat la Revoluție.

ADVERTISEMENT

Femeia nu s-a putut împăca, în toți acești ani, cu ideea morții fiului ei. Ea își dorea ca vinovații să fie trimiși la închisoare. De câțiva ani, trăia în Spania alături de fiica ei, acolo unde munea.

Recent, s-a întors în România pentru a rezolva anumite probleme la Casa de Pensii și de Sănătate. Femeia a încercat să afle de la instituțiile statului dacă indemnizația de 918 lei, de pensie a mamei de Erou Martir, ar putea să îi fie trimisă în Spania, acolo unde locuia.

ADVERTISEMENT

Femeia și-a dat foc după ce a mers la mormântul copilului ei

Însă, potrivit unui apropiat al femeii, care a făcut public evenimentul șocant, Ilieana Negru ar fi fost umilită atunci când a mers la cele două instituții. Apoi, a mers la mormântul băiatului ei. Acolo și-a dat foc și a murit.

„D-na Negru nu a murit în Spania, ci în România, de ziua Eroilor. Pe 25 mai, s-a dus la mormântul lui Florin, băiatul ei de 12 ani împușcat la Revoluție. După aceea s-a dus în Poiana Brașov, și-a turnat benzină, și și-a dat foc”, a transmis Cătălin Giurcanu, bărbatul care a povestit drama femeii, potrivit Epochtimes.

ADVERTISEMENT

“Am făcut gestul asta în numele eroilor martiri”

În timp medicii ajunși la fața locului încercau să o salveze, femeia ar fi spus că “Am făcut gestul asta în numele eroilor martiri.”, precizează sursa citată. Din nefericire, mama băiatului împușcat la Revoluție nu a putut fi salvată.

„Oameni buni, în ce țară trăim dacă o mamă de erou moare în felul acesta și toată lumea tace? În ce țară trăim dacă o mamă de erou martir își ia viața sătulă de batjocura statului român? Dacă o mamă de Erou Martir își ia viața pentru că procurorii și judecătorii îmbuibați de salarii și pensii speciale mimează justiția de 33 de ani? Unde am ajuns? Ce fel de oameni suntem?”, a transmis Cătălin Giurcanu.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov ar fi confirmat informația referitoare la decesul Ilenei Negru pentru Epoch Times. „Persoana vătămată a intrat în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a constatat decesul acesteia. Poliţiştii au identificat un recipient din plastic transparent, care prezenta urme de combustibil lichid, o brichetă şi o bucată de carton care conţinea un mesaj. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.”, a informat IPJ Brașov.

ADVERTISEMENT
Tags: