News

Sfârşit tragic pentru un copil de trei ani. Mama sa a uitat să-l lase la grădiniţă, iar micuţul a murit sufocat în maşină

O mamă dintr-un oraş din nord-vestul Spaniei şi-a uitat fiul în maşină şi a plecat la muncă. Din cauza insolaţiei, copilul a murit în câteva ore.
08.07.2023 | 15:11
Sfarsit tragic pentru un copil de trei ani Mama sa a uitat sal lase la gradinita iar micutul a murit sufocat in masina
Un copil de trei ani a murit în Spania, din neglijenţa mamei
ADVERTISEMENT

Un băiețel în vârstă de trei ani a murit în Spania, după ce mama lui a „uitat” că se afla în spatele mașinii și l-a lăsat încuiat acolo, timp de câteva ore, pentru a merge la muncă. Copilul a decedat din cauza căldurii.

Alarma s-a dat dat când tatăl nu şi-a găsit fiul la grădiniţă

Tragedia s-a petrecut joi după-amiază în localitatea O Porrino, din apropierea orașului Pontevedra, în regiunea Galiția, din nord-vestul Spaniei. Au trecut şase ore până când cineva şi-a dat seama că micuţul a fost uitat în maşină.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a acestei întâmplări, primăria a anunțat că declară trei zile de doliu și a ținut un minut de reculegere. De asemenea, un festival local a fost suspendat în urma veștii tragice.

Presa locală scrie că mama, al cărei nume nu a fost făcut public, a „uitat” să-l lase pe copil la grădiniță, înainte de a merge la muncă. Ea și-a parcat mașina în jurul orei 10 dimineața și și-a lăsat fiul dormind, într-un scaun pentru copii, pe bancheta din spate.

ADVERTISEMENT

Alarma a fost dată în jurul orei 16.00, când tatăl copilului a sunat-o pe femeie după ce a mers la grădiniță și a descoperit că fiul lor nu se afla acolo.

Personalul de intervenție s-a deplasat la fața locului, în parcarea din faţa fabricii unde lucra mama copilului, dar nu s-a putut face nimic pentru a-i salva viaţa micuţului, care a fost declarat decedat la fața locului.

ADVERTISEMENT

Presa mai scrie că băiatul a fost găsit îmbrăcat gros, inclusiv cu o jachetă, deoarece, deși temperaturile din timpul zilei au crescut la aproximativ 27 de grade Celsius, dimineața fusese răcoare. Totuşi, temperatura din maşină a fost mult mai mare, dat fiind că geamurile erau închise etanş, iar soarele a încălzit puternic interiorul.

Tot la O Porrino, la începutul acestui an, poliția a salvat un copil de doi ani şi patru luni, cu hipotermie, care se afla pe stradă alături de tatăl său, aflat în stare avansată de ebrietate.

ADVERTISEMENT

Poliţia l-a surprins pe bărbat în timp ce încerca să-l forţeze pe copil să bea dintr-i sticlă. Medicii au confirmat că minorul prezenta semne de hipotermie, fapt pentru care a fost transferat la un spital din Vigo.

ADVERTISEMENT