News

Sfâşiat de durere, un actor a izbucnit în lacrimi, în direct la tv. Şi-a pierdut familia la cutremurele din Turcia

Interviu printre lacrimi acordat de actorul Tamer Hassan. Acesta a izbucnit în plâns la tv, în timp ce povestea cum şi-a pierdut familia în urma cutremurelor
10.02.2023 | 08:30
Sfasiat de durere un actor a izbucnit in lacrimi in direct la tv Sia pierdut familia la cutremurele din Turcia
Tamer Hassan a izbucnit în lacrimi în timpul interviului
ADVERTISEMENT

Actorul turco-britanic Tamer Hassan, cunoscut mai ales pentru rolurile sale din filmele cu gangsteri, a izbucnit în plâns în cadrul unui interviu televizat, când a dezvăluit că membrii familiei sale şi-au găsit sfârşitul printre dărâmăturile cauzate de cutremurul care a ucis peste 21..000 de oameni în Turcia și Siria.

Există riscul ca oamenii să se întoarcă unii împotriva altora

Tamer Hassan (54 ani) se află acum în Cipru, de unde conduce o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta la criza umanitară. Obiectivul său este de a aduna 100.000 de lire sterline, bani cu care va merge la persoanele afectate de dezastrul natural de la începutul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Starul din Football Factory a încercat cu greu să-şi stăpânească lacrimile, dar în cele din urmă a izbucnit în plâns, în timp ce vorbea pentru Sky News: “Familia mea e dispărută în urma acestor cutremure… Nu a fost găsită. Din cauza vremii reci, nu avem speranță… Suntem destul de îngrijorați”, a mărturisit actorul, printre suspine.

Tamer Hassan s-a născut în New Cross, în sud-estul Londrei, dar consideră Turcia ca fiind țara sa mamă. El încearcă să strângă bani online, “pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie”, după care va călători în regiunea afectată de criză. Peste 23 de milioane de oameni au suferit în această săptămână în urma celor două cutremure, cu magnitudine 7,8 și 7,5.

ADVERTISEMENT

Numărul morților a ajuns la 21.000, dar alte mii sunt date dispărute. 10,9 milioane de persoane au fost afectate de dezastrul în Siria și 13,5 milioane de persoane în Turcia, potrivit ONU și oficialilor turci. “Cea mai mare suferință a mea este că există unele zone care au fost complet rase. Ceea ce încercăm să facem aici este să stabilim exact unde este nevoie de cel mai mult ajutor. Avem familii acolo, oamenii mor.

Cea mai mare teamă a mea este că oamenii vor începe să se întoarcă unii împotriva altora. Nu cred că guvernul face suficient. Trebuie să facă un pas acum și să facă mult mai mult pentru noi și să se unească, astfel încât să putem ajuta cu toții cât putem”, şi-a exprimat actorul temerile, în direct, la Sky News.

ADVERTISEMENT

Tamer Hassan Hassan a creat o pagină GoFundMe pentru cei care doresc să ajute cu provizii, pături, apă, alimente și corturi. În acelaşi timp, el a făcut apel la autorităţile din zonele afectate săţi eficientizeze acţiunile, în condiţiile în care tot mai mulţi oameni sunt nemulţumiţi de răspunsul la situaţia de criză, ei fiind nevoiţi să îndure frigul şi foamea după ce au trăit tragedia pierderii rudelor şi coşmarul prăbuşirii propriilor locuinţe.

“Suntem disperați după forță de muncă. Avem nevoie de guvernele de acolo să se mobilizeze, să înceapă să trimită armata, să înceapă să se mobilizeze și să-și ajute oamenii. După cum am spus, Turcia și Siria au nevoie ca lumea să se unească acum pentru a le ajuta. Acest dezastru umanitar nu seamănă cu nimic din ce am văzut vreodată și sperăm să nu-l mai vedem niciodată în viața noastră”, a mai declarat Tamer Hassan.

ADVERTISEMENT

Salvatorii duc o luptă contracronometru, dar cu fiecare oră care trece șansele de a găsi supraviețuitori sub dărâmături scad. Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se teme de o criză majoră de sănătate, în special din cauza răspândirii holerei în Siria.

ADVERTISEMENT