Life

Sfătuitoarea Ileana Sterp, pusă la zid de femei pentru niște declarații controversate: „Nașterea naturală e cea mai bună alegere”

Ileana Sterp a fost criticată de femei pentru sfaturile sale în ceea ce privește nașterea. Sora lui Culiță a fost nevoită să corecteze anumite afirmații.
04.01.2023 | 18:49
Sfatuitoarea Ileana Sterp pusa la zid de femei pentru niste declaratii controversate Nasterea naturala e cea mai buna alegere
Ileana, sora lui Culiță Sterp. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Ileana Sterp și-a pus femeile în cap după ce a făcut câteva declarații despre cum e mai bine ca doamnele să nască: natural ori prin cezariană.

Ileana Sterp dă, mai nou, sfaturi despre naștere

Obișnuită să vină cu tot felul de sfaturi în ultima perioadă, oferind până și astfel de informații pentru care ar avea pregătire un medic ginecolog, în mod firesc, Ileana a spus că încurajează nașterea naturală, lăsând să se interpreteze că nu e tocmai ok pentru o femeie să apeleze la cezariană.

ADVERTISEMENT

Întrucât mesajul ei a fost interpretat la fel de foarte multe doamne și domnișoare, Ileana a revenit în mediul online pentru a-și face mea culpa în calitate de sfătuitoare. Fata mamei Geta a spus că în nicio clipă nu a vrut să le judece pe femeile care nasc prin cezariană, fiind conștientă că sunt situații în care această soluție poate fi una salvatoare pentru mamă și bebeluș.

„Această postare o fac pentru femeile însărcinate și pentru cele care intenționează să aibă un copil. Vă spun că nicio altă experiență nu se compară cu nașterea bebelușului tău. Nașterea naturală este cea mai bună alegere atât pentru mamă, cât și pentru bebe. Asta dacă sarcina a decurs fără probleme.

ADVERTISEMENT

Nașterea naturală este cea mai sigură pentru bebeluș pentru că ea presupune parcurgerea etapelor de travaliu fără ajutorul medicației, lucrurile decurgând natural 100% așa cum Dumnezeu a lăsat”, a fost postarea inițială făcută de Ileana Sterp.

Sora lui Culiță Sterp a rectificat apoi: „Nu am judecat nașterea prin cezariană”

Apoi, aceasta a mers și mai departe și le-a spus femeilor că le încurajează să aleagă nașterea naturală, fără să țină cont că există situații în care acest lucru poate fi mai dificil.

ADVERTISEMENT

În urma valului de critici din partea urmăritoarelor sale de pe rețelele de socializare, Ileana a revenit cu explicații. „Nicio secundă nu am judecat sau desconsiderat nașterea prin cezariană. Nicio clipă nu am considerat că ești mai puțin mamă dacă naști prin cezariană.

Sunt femei care au înțeles exact ceea ce am vrut eu să transmit prin descrierea postării. Sunt și acele femei care nu înțeleg sau mai degrabă nu vor să înțeleagă și se leagă de lucruri pe care nici nu le-am pomenit”, a spus Ileana Sterp ulterior.

ADVERTISEMENT