Life

Sfaturi pentru a-ți proteja pielea la mare. Așa poți să eviți arsurile solare

Sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a-ți proteja pielea atunci când ești la mare. Așa poți să eviți arsurile solare.
13.08.2023 | 19:32
Sfaturi pentru ati proteja pielea la mare Asa poti sa eviti arsurile solare
Sfaturi pentru a-ți proteja pielea la mare. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru a-ți proteja pielea la mare. Cum poți să eviți arsurile solare atât de dureroase și să îți protejezi pielea.

Sfaturi pentru a-ți proteja pielea la mare. Ce trebuie să faci

Sunt o mulțime de sfaturi pe care le putem urma pentru a ne proteja pielea la mare. Este foarte ușor să ne ardem când sunt temperaturi mari ca vara.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai importante sfaturi are legătură cu ora la care alegem să ne expunem la soare. Trebuie să evităm să stăm în soare la orele de vârf.

Cele mai periculoase ore pentru organism sunt între 10 și 16. Cel mai bine ar fi să căutați umbra în aceste ore.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci la plajă

Atunci când alegeți să stați la soare trebuie neapărat să folosiți protecție solară. Acest lucru este necesar și acasă, în fiecare zi, nu doar la mare.

Aceasta este o concepție greșită pe care o au mulți oameni. Protecția solară trebuie să fie de cel puțin 30 sau chiar 50 și trebuie reaplicată mereu, fie că suntem la plajă sau nu.

ADVERTISEMENT

Și hidratarea este extrem de importantă când stăm la soare. Putem să facem mai repede arsuri dacă nu suntem hidratați corespunzător la mare.

De asemenea, important este să bem apă. Cei cărora le place să bea alcool la plajă trebuie să știe că acesta deshidratează, așa că ar fi bine să bei și apă dacă vrei să te bucuri de un pahar cu bere.

ADVERTISEMENT

Foarte important este să ne protejăm și capul, așa că trebuie să purtăm mereu pălărie sau o șapcă la plajă sau când ne expunem la soare.

Nu trebuie să uităm nici de buze și nici de urechi. Acestea sunt niște zone sensibile ale corpului și se pot arde mai ușor la soare.

Dacă observăm alunițe noi pe piele ar trebui să mergem la dermatolog să vedem dacă sunt nocive sau nu.

ADVERTISEMENT