Life

Sfaturi utile ca să nu îți înghețe parbrizul iarna. Trebuie neapărat să faci lucrul acesta seara

Cum să nu-ți înghețe parbrizul pe timp de iarnă. Iată câteva trucuri, care de-a lungul timpului s-au dovedit a fi utile.
12.11.2022 | 11:28
Sfaturi utile ca sa nu iti inghete parbrizul iarna Trebuie neaparat sa faci lucrul acesta seara
Metode prin care să nu-ți înghețe parbrizul iarna. Sursa foto: emag
ADVERTISEMENT

Mașina este unul dintre lucrurile noastre care necesită o atenție specială. Întreținerea ei este foarte importantă, astfel încât să funcționeze normal. De exemplu, iarna, este nevoie să fim precauți față de parbriz, astfel încât să nu înghețe.

Cum să faci iarna ca parbrizul să nu înghețe. Metode simple și foarte utile

Pentru mulți dintre șoferi nu este plăcut să-și găsească parbrizul înghețat. Nu doar că vor trebui să-l curețe, iar asta le ia din timp, dar posibil și ca vizibilitatea să le fie pusă în dificultate. În urma dezghețării pot rămâne urme.

ADVERTISEMENT

Află că există metode naturiste, simple și ușoare prin care poți preveni depunerea zăpezii pe parbriz și înghețarea lui. Una dintre ele este ceapa roșie.

Cu siguranță sentimentul este unul de mirare atunci când auziți că o ceapă poate ajuta la prevenirea înghețului parbrizului. Dar, de-a lungul timpului, această legumă s-a dovedit a fi eficientă.

ADVERTISEMENT

Ceapa roșie și cartoful, utile pentru prevenirea înghețării parbrizului

Frecați parbrizul cu o jumătate de ceapă roșie seara, înainte de scăderea temperaturii de afară. Veți avea o surpriză foarte mare dimineață când veți găsi totul absolut normal.

O altă legumă folositoare este cartoful. Asemeni cepei roșii, se ia jumătate din cartof și se freacă parbrizul. În acest mod se creează o barieră protectoare.

ADVERTISEMENT

Dacă vă întrebați cum de previn ceapa și cartoful înghețul, rezultatul se datorează conținutului de zahăr, care stopează procesul de înghețare, relatează ziare.com

De la legume, trecem la soluții. Într-un recipient se pun oțet de mere și apă, în cantitate egală. Seara, se pulverizează geamul autovehiculului, iar a doua zi totul va fi intact.

ADVERTISEMENT

Și spirtul poate combate înghețul. La fel, într-un recipient se combină cu apă și se pulverizează pe suprafață seara. Specialiștii recomandă aplicarea și pe ștergătoare, astfel încât nici acestea să nu fie găsite întărite.

Folii antiîngheț

Dincolo de cele menționate, sunt și folii antiîngheț, care se pot achiziționa din magazine. Dezavantajul unic este faptul că pot fi costisitoare și că sunt strict pentru parbriz, nu și pentru geamurile laterale ale mașinii.

ADVERTISEMENT
Tags: