News

Ce trebuie să faci ca să-ți dezaburești rapid geamurile de la mașină iarna. Truc secret pentru șoferi

Există mai multe metode care merită încercate ca să-ți dezaburești rapid geamurile de la mașină iarna. Un truc secret face însă minuni. Este ușor de pus în aplicare.
21.11.2021 | 17:00
Ce trebuie sa faci ca sati dezaburesti rapid geamurile de la masina iarna Truc secret pentru soferi
Ce trebuie să faci ca să-ți dezaburești rapid geamurile de la mașină iarna. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Odată cu venirea iernii, șoferii se lovesc de probleme repetitive care necesită timp și răbdare. Una dintre probleme este aburirea geamurilor din cauza vremii umede şi rece.

Pe timpul iernii, aerul din interiorul maşinii este umed din cauza respiraţiei pasagerilor, dar şi mult mai cald, decât în exterior. Astfel se creează fenomenul de aburire care poate da multe bătăi de cap șoferilor.

ADVERTISEMENT

Există, din fericire, câteva trucuri prin care puteți scăpa repede de această problemă. Vezi AICI și metodele prin care poți evita ca parbrizul mașinii să înghețe pe timpul nopții.

Ce mai simplă opțiune ca să-ți dezaburești rapid geamurile de la mașină iarna

Foto: Facebook
Foto: Hepta.ro

Pentru a scăpa în doar câteva clipe de fenomenul de aburire trebuie doar să parcurgi câteva etape. Mai întâi pornește căldura la maxim. Apoi, dă drumul la aerul condiționat.

ADVERTISEMENT

Oprește recircularea aerului și deschide un pic geamurile. În doar câteva clipe, geamurile ar trebui să fie uscate.

O variantă de prevenție implică curățarea geamurilor cu o soluție specială. Este extrem de important ca acestea să fie curate pe interior.

ADVERTISEMENT

Praful acumulat pe ele sau reziduurile de la fumul de ţigară poate produce o aburire rapidă. Puteți folosi un antigel pentru curățare.

Soluție inedită ca să-ți dezaburești rapid geamurile de la mașină

O variantă mai puțin cunoscută implică folosirea nisipului silicat igienic pentru pisici. Astfel poate fi eliminată umiditatea din maşină.

ADVERTISEMENT

Se ia un săculeţ din pânză, se umple cu nisip și se pune lângă parbriz sau sub scaunul şoferului. Acest lucru ar trebui să ajute potrivit unui clip postat pe canalul youtube DaveHax.

Curăţă sistemul de ventilare al maşinii

Foto: Hepta.ro

Foloseşte un spray de curăţare şi pentru sistemul de ventilare/climatizare, pentru a-l igieniza. De asemenea, trebuie să cureți frunzele moarte şi noroiul strâns sub capotă sau la baza ei, peste gurile de aerisire.

Este recomandat ca filtrul de polen să fie înlocuit cu regularitate. Un sistem de ventilare curat este esențial pentru dezaburirea rapidă a geamurilor.

Un alt sfat pentru a evita cât mai mult aburirea geamurilor din mașină are legătură cu zăpada. Ai grijă să aduci cât mai puţină zăpadă în maşină pentru că după ce se va topi şi se va evapora va ajunge tot pe geamuri.

ADVERTISEMENT