Life

Sfaturile de care ai nevoie ca să cheltui mai puțin în hipermarket. Cum poți să rămâi cu bani în buzunare după cumpărături

Sfaturile de care ai nevoie ca să cheltui mai puțin în hipermarket. Iată cum poți să rămâi cu bani în buzunare după cumpărături.
16.09.2022 | 10:32
Sfaturile de care ai nevoie ca sa cheltui mai putin in hipermarket Cum poti sa ramai cu bani in buzunare dupa cumparaturi
Sfaturile de care ai nevoie ca să cheltui mai puțin în hipermarket. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să cheltui mai puțin în hipermarket trebuie să ții cont de sfaturile experților. Acestea te pot ajuta să cumperi ce ai nevoie și să faci economie, totodată.

Sfaturile de care ai nevoie ca să cheltui mai puțin în hipermarket

Atunci când intrăm la un hipermarket pentru a cumpăra câteva produse, ajungem de multe ori să achiziționăm mai multe decât ar fi fost necesar.

ADVERTISEMENT

Hipermarketurile te fac să cumperi mai multe produse decât cele pe care le aveai pe listă. De obicei, produsele esențiale sunt puse departe de intrarea în magazin și suntem nevoiți să trecem prin mai multe raioane ca să găsim ceea ce căutăm.

Cu cât petreci mai mult timp la cumpărături, căutând produsele de care ai nevoie, cu atât riști să achiziționezi și altele.

ADVERTISEMENT

Există câteva sfaturi utile care să te ajute să cheltui mai puțin atunci când mergi la hipermarket.

Ar fi foarte util să faci o listă de cumpărături cu produsele de care ai nevoie. Nu trebuie să treci produsele pe care le vrei, ci doar pe cele necesare.

ADVERTISEMENT

Sunt aplicații mobile care te pot ajuta să respecți bugetul pe care îl impui și să eviți, astfel, să cumperi lucruri care nu îți trebuie.

Anumite aplicații te pot ajuta să creezi liste personalizate de cumpărături, pe care le poți salva și utiliza atunci când mergi data următoare la hipermarket.

ADVERTISEMENT

O altă metodă bună ar fi să renunți la căruciorul de cumpărături, chiar dacă este mult mai practic. În schimb, poți folosi coșul, care are dimensiunile mai mici, așa că oricum vei cumpăra mai puțin.

Potrivit cercetătorilor, consumatorii au tendința de a cheltui cu 40% mai mult atunci când folosesc un cărucior, notează libertatea.ro.

De ce să-ți aduci punga proprie la cumpărături

O altă soluție pentru a face economie la cumpărături este să-ți aduci propria pungă reutilizabilă și să nu mai cumperi alta de la magazin. Acest lucru este util și din punct de vedere financiar, fiind benefic și pentru mediul înconjurător.

În hipermarketuri, articolele populare și mai costisitoare sunt puse la vedere, astfel că le vei găsi imediat.

Ca să eviți achiziționarea de produse scumpe, ar trebui să cercetezi raftul de sus în jos. În acest fel sunt șanse mari să găsești o variantă mai ieftină a aceluiași produs.

Locul tuturor produselor din hipermarket este ales cu atenție. De exemplu, culoarele din mijloc au alimentele preparata și procesate mai costisitoare.

Ar trebui să eviți să treci pe lângă ele dacă vrei să cumperi produse mai ieftine și mai sănătoase.

ADVERTISEMENT
Tags: