News

Sfinxul şi Babele, disputate în continuare de Dâmbovița și Prahova. Primarul din Bușteni anunță că lupta în justiție n-a fost tranșată

La o zi după ce președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, anunța că Sfinxul şi Babele aparţin judeţului Dâmboviţa, autoritățile din Prahova au transmis că adevărul este altul.
29.09.2022 | 18:00
Sfinxul si Babele disputate in continuare de Dambovita si Prahova Primarul din Busteni anunta ca lupta in justitie na fost transata
Autoritățile din Dâmbovița au anunțat că au obținut victoria în disputa pentru monumentele naturale Sfinxul și Babele. Foto: facebook.com/corneliustefan82 – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Prefecturii Prahova au transmis că monumentele naturale Sfinxul și Babele au fost și vor continua să rămână în administrarea oraşului Buşteni. Același mesaj a fost transmis pe Facebook și de primarul orașului Bușteni, Mircea Corbu.

Cui aparțin, de fapt, Sfinxul și Babele?

Astfel, reprezentanții Prefecturii Prahova au transmis că dosarul la care s-a referit Corneliu Ștefan și care a fost soluţionat recent la Curtea de Apel Piteşti vizează doar delimitarea teritorială dintre cele două localităţi, oraşul Buşteni şi comuna Moroieni, respectiv dintre cele două judeţe, Prahova şi Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

Conform autorităților prahovene, hotărârea judecătorească prezentată de președintele Consiliului Județean (CJ) Dâmbovița nu ar avea nicio legătură cu dreptul de proprietate asupra monumentelor naturale Sfinxul şi Babele.

La rândul său, orașului Bușteni, Mircea Corbu, a transmis pe Facebook că urbea pe care o administrează poartă deține în continuarea dreptul de proprietate pentru monumentele naturale Sfinxul şi Babele.

ADVERTISEMENT

Totodată, el a subliniat că orice încălcare a dreptului de proprietate publică asupra acestora va fi sancţionată conform legilor în vigoare. ”Dosarul soluționat de Curtea de Apel Pitești nr. 4994/120/2015 vizează delimitarea teritorială dintre cele două localități Bușteni și Moroieni, și nu dreptul de proprietate asupra monumentelor naturale Sfinxul și Babele, drept stabilit prin Hotărârea de Guvern nr. 1359/2001.

Primarul Bușteniului susține că adevărul e de partea sa

În cadrul dosarului 4994/120/2015, comuna Moroieni a atacat aceasta Hotărâre de Guvern susținând nelegalitate sa, însă aceasta excepție a fost respinsă prin încheiere pronunțată în acest dosar, rămasă definitivă.

ADVERTISEMENT

Prin urmare dreptul de proprietate asupra monumentelor naturale Sfinxul și Babele nu a fost în nici un caz stabilit în favoarea comunei Moroieni”, a transmis Mircea Corbu pe Facebook.

În continuarea postării, primarul orașului Bușteni a completat că pentru confirmarea acestui drept există pe rol un alt dosar, la Curtea de Apel Ploiești (n.r. – dosarul nr. 754/42/2022).

ADVERTISEMENT

Totodată, edilul a spus că delimitarea dintre Moroieni și Bușteni nu afectează în niciun fel drepturile de proprietate stabilite anterior. Mai departe puteți citi mesajul în care Corneliu Ștefan anunța că disputa pentru Sfinx și Babe a fost tranșată definitiv.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Babasha, invitat la festivalul
Babasha, invitat la festivalul "Beach, Please!", după ce a fost huiduit pe scenă la concertul Coldplay
Milionara Diana Şucu vrea să se interzică manelele în România după ce Babasha...
Milionara Diana Şucu vrea să se interzică manelele în România după ce Babasha a cântat pe scenă cu Coldplay: „As spune DA,DA,DA!”
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Subiectul SCHENGEN în consiliul JAI. Care este soarta ROMÂNIEI
Subiectul SCHENGEN în consiliul JAI. Care este soarta ROMÂNIEI
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Anca Molnar a plecat zâmbind din viață. Sfatul prețios pe care l-a lăsat...
Anca Molnar a plecat zâmbind din viață. Sfatul prețios pe care l-a lăsat în urma sa
Doliu uriaș în familia Elwirei și a lui Mihai Petre. Cei doi sunt...
Doliu uriaș în familia Elwirei și a lui Mihai Petre. Cei doi sunt distruși de durere: ”Îmi va fi atât de dor”
„Atunci am învățat «limba bătăii». Zâmbeam la milițieni și la mineri când ei...
„Atunci am învățat «limba bătăii». Zâmbeam la milițieni și la mineri când ei mă loveau și mai tare”. Mineriada din 13-15 iunie 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”
Pod spectaculos, vechi de 111 ani, demolat ilegal. Unde se afla construcția care...
Pod spectaculos, vechi de 111 ani, demolat ilegal. Unde se afla construcția care îi fascina pe turiști