Life

Shakira are probleme cu legea, în Spania. Artista este acuzată de evaziune fiscală

Shakira este una dintre cele mai apreciate cântărețe internaționale, dar asta nu înseamnă că viața sa nu este lipsită de probleme. Artista urmează să fie dată în judecată pentru evaziune fiscală.
29.07.2021 | 12:45
Shakira are probleme cu legea, în Spania. Artista este acuzată de evaziune fiscală
Shakira are probleme cu legea, în Spania. Artista este acuzată de evaziune fiscală. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Starul internațional a evitat plata unei taxe în valoare de 13 milioane de lire sterline, oamenii legii susținând că vedeta nu a achitat impozitele între anii 2012 – 2014, după ce a lansat piesa „Hips Don’t Lie”.

Procurorii spanioli sunt de părere că Shakira poate fi pusă sub acuzare pentru șase infracțiuni pentru care ar putea ajunge în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

Artista spune că a locuit în Bahamas și nu era rezidentă în Spania, vizitând țara numai„sporadic”, de aici și neplata taxelor respective, arată sursele citate de Daily Mail.

Shakira, dată în judecată de Spania. Cântăreața a evitat plătirea unor taxe și impozite

Cântăreața columbiană în vârstă de 44 de ani intenționează să recurgă la Curtea Barcelona pentru a ataca hotărârea luată de magistrații spanioli.

ADVERTISEMENT

Se pare că oamenii legii susțin că au suficiente dovezi pentru a o trimite pe artistă în judecată pentru că ar fi evitat plata a 14,5 milioane de euro.

Shakira insistă că este nevinovată de evaziune fiscală. Cântăreața a negat toate acuzațiile care i se aduc, după ce a fost interogată de un judecător spaniol, timp de o oră și jumătate în Esplugues de Llobregat, lângă Barcelona.

Procurorii de caz au susținut la momentul respectiv că superstarul nu a reușit să plătească impozite în Spania, în ciuda faptului că a fost rezident în țară cu patru ani înainte de a se petrece aceste evenimente.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare problemă a procuraturii este să arate că din anul 2011, Shakira a avut rezidența fiscală în Spania, Fiscul fiind de părere că a locuit la Barcelona, nu în Bahamas așa cum spunea.

Perioada coincide cu începutul relației dintre vedetă și Gerard Pique, oamenii legii susținând că artista a mințit că locuiește în altă parte pentru a evita plata impozitelor.

Legea din Spania spune că o persoană care locuiește aici jumătate din an trebuie să aibă reședința fiscală și să plătească taxe.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri