Fotbal international

Shirak, adversara FCSB în Europa League, vine odihnită! De ce şi-a amânat ultimul meci. Armenii, emoţii din cauza unui caz COVID-19 în club

22.08.2020 | 17:10
Shirak adversara FCSB in Europa League vine odihnita De ce sia amanat ultimul meci Armenii emotii din cauza unui caz COVID19 in club
ADVERTISEMENT

FC Shirak este adversara FCSB în turul 1 preliminar din Europa League, meci care se va juca joi, de la ora 21:30. Armenii trebuiau să joace sâmbătă în campionat, dar au cerut ca partida să fie amânată. FANATIK îţi prezintă planul pus la cale de FC Shirak pentru a-şi proteja jucătorii înainte de duelul din cupele europene, dar şi ce problemă au întâmpinat în această săptămână.

Sâmbătă, de la ora 16:00, FC Shirak ar fi trebuit să joace în campionat cu Ararat Erevan, însă oficialii adversarei FCSB din Europa League au cerut amânarea partidei. Aceştia s-au temut de cazurile de coronavirus apărute în ultima perioadă în lotul adversarilor.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Armenia, 23 de persoane din lotul lui Ararat Erevan, printre care se numără şi fotbalişti, au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus. Curios este faptul că anunţul clubului a venit la o zi după meciul cu Pyunik Erevan, partidă jucată în prima etapă a noului sezon.

FC Shirak s-a protejat înainte de meciul cu FCSB din Europa League

La scurt timp după ce Ararat Erevan a anunţat apariţia cazurilor de coronavirus, FC Shirak s-a adresat Federaţiei de Fotbal din Armenia şi a cerut amânarea meciului. Oficialii clubului au susţinut că există pericolul ca fotbaliştii care se vor duela cu FCSB să contacteze virusul.

ADVERTISEMENT

“Meciul cu Ararat poate fi un motiv pentru o răspândire rapidă a virusului în clubul nostru, ceea ce ar putea risca serios participarea în Europa League”, anunţau oficialii clubului FC Shirak.

Federaţia de la Erevan i-a răspuns rapid lui FC Shirak şi a amânat meciul de sâmbătă cu Ararat. În plus, în aceeaşi zi în care a făcut solicitarea, adversara FCSB din Europa League a anunţat existenţa unui caz de coronavirus în cadrul staff-ului administrativ, motiv pentru care toţi jucătorii au fost retestaţi, rezultatele fiind toate negative.

ADVERTISEMENT

FC Shirak, remiză pe terenul vicecampioanei Armeniei

FC Shirak a început cu dreptul noul sezon din prima ligă a Armeniei. Adversara FCSB din Europa League a remizat pe terenul lui Noah, vicecampioana din sezonul 2019-2020. Echipa lui Tigran Davtian a obţinut remiza prin golurile marcate de Aslanian şi Mikaelian.

Înaintea meciului cu Noah, Federaţia de Fotbal din Armenia l-a premiat pe Mory Kone, desemnat drept cel mai bun fotbalist al sezonului din trecut. În plus, atacantul de 25 de ani a câştigat şi titlul de golgeter al campionatului, cu 23 de reuşite.

ADVERTISEMENT

Pentru partida cu Noah, Tigran Davtian a folosit un sistem 4-4-1-1, fiind primul meci pe banca tehnică a lui FC Shirak. Adus la echipă în iulie 2020, antrenorul de 42 de ani a lucrat în ultimii patru ani la formaţia secundă a clubului.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – FCSB: 2,03 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT