News

Și-a distrus brățara și a mers să-și omoare familia. Bărbatul a fost prins după 10 ore, în satul fostei sale soţii

Un bărbat din Sibiu s-a ales cu o brățară electronică după ce și-a amenințat cu moartea soția și copiii, însă nu a fost împăcat cu această decizie a polițiștilor.
24.04.2024 | 14:57
Sia distrus bratara si a mers sasi omoare familia Barbatul a fost prins dupa 10 ore in satul fostei sale sotii
Și-a distrus brățara și a mers să-și omoare familia. Bărbatul a fost prins după 10 ore, în satul fostei sale soţii. Foto: mylawquestions
ADVERTISEMENT

În consecință, individul a decis să-și rupă brățara și, imediat, a pornit spre satul soției pentru a-și pune în practică promisiunea macabră. Din fericire bărbatul a fost dat în urmărire de polițiști și prins după 10 ore, înainte de a reușit să producă o tragedie în familia sa.

Și-a distrus brățara și a mers să-și omoare familia

Totul a început pe 1 aprilie, atunci când polițiștii au fost chemați acasă la bărbat. ”La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 20:00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr au fost solicitaţi să intervină în satul Bungard, comuna Şelimbăr după ce o femeie a sesizat faptul că soţul acesteia îi ameninţă, pe ea şi cei trei copii minori, cu moartea.

ADVERTISEMENT

La faţa locului a fost identificat bărbatul în cauză, în vârstă de 45 de ani. În urma evaluării efectuate privind riscurile la adresa integrităţii fizice a femeii şi a celor trei copii, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu, printre obligaţiile impuse bărbatului numărându-se şi aceea de a nu se apropia de femeie şi copii la o distanţă mai mică de 50 de metri”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Fiind extrem de agitat, bărbatul a fost trimis la psihiatrie, după care i-a fost montată brățara. Astfel, sperau oamenii legii, individul se va calma și nu va mai fi un pericol pentru soția sa și pentru copiii săi. Din păcate, individul avea alte planuri și nu a putut trece peste situație.

ADVERTISEMENT

Totodată, la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. La data de 4 aprilie a.c., Judecătoria Sibiu a emis împotriva bărbatului un ordin de protecţie valabil 12 luni şi, printre alte obligaţii, a dispus şi măsura ca în toată această perioadă, bărbatul să fie monitorizat prin sistem electronic de supraveghere”, au mai indicat reprezentanții IPJ Iași.

Un bărbat și-a dus brățara de monitorizare și s-a dus să-și omoare familia

Doar că, în urmă cu 24 de ore, dispeceratul SIME Sibiu a primit o alertă de distrugere a brățării electronice, fiind identificat ultima oară în localitatea Chitila din Ilfov. Polițiștii și-au dat seama că bărbatul este pus pe rele, mai ales că și-a sunat din nou soția și a amenințat-o cu moartea.

ADVERTISEMENT

Cum era de așteptat, bărbatul a fost prins chiar în satul soției, acolo unde venise nervos și decis să-și facă singur dreptate. ”De asemenea, la scurt timp de la generarea alertei, soţia bărbatului a sesizat faptul că fusese contactată telefonic de acesta şi ameninţată cu acte de violenţă. De îndată, la nivelul I.P.J. Sibiu s-au dispus măsuri de asigurare a protecţiei victimelor, iar la nivel naţional, s-a declanşat procedura de urmărire şi depistare a bărbatului.

În cauză, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a măsurii de interzicere a oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu victima.

ADVERTISEMENT

Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a obligaţiei de a purta permanent un sistem electronic de supraveghere, respectiv distrugerea sistemului de monitorizare electronică”, au mai transmis reprezentanții IPJ Sibiu. Bărbatul a fost, așadar, reținut și judecătorii vor decide ce urmează pentru el.

ADVERTISEMENT
Tags: