News

Și-a omorât propriul copil de nici un an. O tânără mamă, suspectă de grozăvie. Pericolele depresiei postnatale

Depresia postnatală poate duce la crimă. O tânără mamă din Caraș-Severin, suspectă că și-a ucis bebelușul de nici un an.
06.08.2023 | 10:41
Sia omorat propriul copil de nici un an O tanara mama suspecta de grozavie Pericolele depresiei postnatale
Medicii nu au mai putut face nimic pentru micuț / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tragedie în Caraș-Severin. O tânără mamă este principalul suspect al morții propriului ei copil, un bebeluș care nu împlinise încă un an. Se pare că depresia ar fi stat la baza abominabilei fapte.

Tânăra mamă, principala suspectă

Tragedia a avut loc vineri seară, într-o localitate din județul Caraș-Severin: satul Scăiuș, comuna Fârliug. Familia tinerei mame a fost cea care l-a găsit pe micuț zăcând fără să respire. Imediat a fost apelat numărul de urgență 112 dar medicii care au sosit la fața locului nu au mai putut face nimic. Copilul, care nu împlinise încă un an, era mort.

ADVERTISEMENT

„În data de 5 august a.c., la ora 22.55, polițiștii au fost sesizați printr-un apel prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în localitatea Scăiuș ar fi decedat un minor în vârstă de aproximativ un an. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, în prezent fiind desfășurate cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, a comunicat poliția Caraș-Severin, potrivit Antena3CNN.

Pericolele depresiei postnatale

Potrivit sursei citate, femeia urmează un tratament pentru depresie și este principala suspectă în acest caz. Depresia postnatală (depresia postpartum) este o tulburare care afectează multe mame, dar și tați, după nașterea copilului lor. Gravitatea depresiei variază în funcție de natura și intensitatea simptomelor. Spre deosebire de „sindromul celei de-a treia zi” (cunoscut și sub numele de  baby blues) , depresia postnatală poate dura mult timp, mai ales dacă nu este tratată rapid.

ADVERTISEMENT

Depresia postpartum este depresia care apare după naștere. Cunoscută și sub numele de depresie postnatală, aceasta poate apărea în orice moment în timpul anului care urmează nașterii copilului. Depresia postpartum este mai gravă decât „baby blues” și necesită tratament.

Depresia postpartum afectează 15-20% dintre proaspetele mame. Specialiștii sunt de acord că nu există o singură cauză a depresiei postnatale, ci mai degrabă o combinație de factori care pot juca un rol în declanșarea și menținerea acesteia.

ADVERTISEMENT

SUA aprobă prima pastilă contra depresiei postnatale

Vineri, Administrația americană pentru medicamente (FDA) a anunțat prima aprobare a unei tablete pentru tratamentul depresiei postnatale, o afecțiune cu care se confruntă multe femei după naștere, dar care a fost multă vreme tabu.

Zurzuvae, produs de Sage Therapeutics, este „primul medicament oral indicat pentru tratamentul depresiei post-partum la adulți”, a precizat FDA într-un comunicat de presă, informează BFM TV. Depresia postpartum este o situație  „gravă și potențial fatală, în timpul căreia femeile se confruntă cu tristețe, sentimente de vinovăție și inutilitate”, spune Tiffany Farchione, șefa departamentului de psihiatrie din cadrul FDA.

ADVERTISEMENT

14 zile de tratament

În fiecare an, aproximativ o jumătate de milion de femei americane se confruntă cu depresia postpartum. Autoritățile recomandă administrarea unui comprimat de 50 mg în fiecare seară, timp de 14 zile. Prețul nu a fost anunțat.

În prezent, aproximativ una din opt femei care au născut prezintă simptome de depresie post-partum și, dintre acestea, doar un sfert primesc tratament, subliniază Asima Ahmad, director medical al companiei Carrot Fertility.

Asima Ahmad subliniază că un alt medicament, brexanolona, există deja, dar necesită o injecție intravenoasă la 60 de ore, în timp ce cu administrarea orală la domiciliu, Zurzuvae „ar putea îmbunătăți accesul pentru anumite populații”, în special pentru minoritățile etnice, care sunt mai puțin conștiente de riscuri.

 

 

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor