Sport

Simona Halep a acceptat wild card-ul! Care e primul turneu de zgură la care va participa. Miza uriaşă pentru româncă. Exclusiv

Simona Halep a decis care e primul turneu de zgură la care va participa. FANATIK a aflat că sportiva va evolua la Rouen, un turneu WTA de categoria 250.
31.03.2024 | 09:58
Simona Halep a acceptat wild cardul Care e primul turneu de zgura la care va participa Miza uriasa pentru romanca Exclusiv
Simona Halep a acceptat wild card-ul! Care e primul turneu de zgură la care va participa. Miza uriaşă pentru româncă. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Simona Halep a revenit pe teren la WTA Miami, unde a cedat în primul tur în faţa Paulei Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6. Sportiva a lipsit 17 luni din circuit şi a anunţat că îşi va calcula foarte bine următorii paşi.

Simona Halep a acceptat wild card-ul! Care e primul turneu de zgură la care va participa

Din informaţiile FANATIK, următorul turneu al Simonei Halep va fi cel de la Rouen, de categorie WTA 250. Sportiva a acceptat wild card-ul oferit de organizatori şi va evolua în primul ei turneu de zgură după Roland Garros 2022.

ADVERTISEMENT

Turneul WTA Rouen va începe pe 15 aprilie, iar meciurile se vor disputa în sală. Competiţia este organizată în aceeaşi săptămână cu turneul WTA de la Stuttgart, unul de rang superior, fiind de 500 de puncte.

Halep a jucat ultimul meci din Fed Cup la Rouen! România a pierdut dramatic semifinala cu Franţa

Simona Halep nu are amintiri plăcute de la Rouen. Ultimul meci disputat în Kindarena Sports Complex de româncă a fost în confruntarea din semifinalele Fed Cup dintre România şi Franţa, în urmă cu 5 ani.

ADVERTISEMENT

Atunci, România a pierdut dramatic cu 2-3, diferenţa fiind făcută de meciul de dublu. Simona Halep a adus cele două puncte ale “tricolorelor”, dar a cedat în trei seturi meciul de dublu disputat alături de Monica Niculescu împotriva cuplului Caroline Garcia/Kristina Mladenovic, scor 5-7, 6-3, 6-4,

Avea să fie ultimul meci jucat de Simona Halep pentru România în Fed Cup, competiţie care acum poartă numele de Billie Jean King Cup. Românca şi-a dorit să revină în acest an în competiţie, dar durerile de la umăr au forţat-o să spună pas meciului România – Ucraina.

ADVERTISEMENT

Miză importantă pentru Halep! Poate face primul pas spre Jocurile Olimpice

Turneul de la Rouen are o miză importantă pentru Simona Halep. În cazul în care va câştiga turneul, Halep va lua 250 de puncte şi are garanţia că va ocupa direct locul 289 mondial, adică prima condiţie a eligibilităţii pentru Jocurile Olimpice de la Paris, clasarea în top 400 WTA.

Va fi primul turneu jucat de Simona Halep alături de noul antrenor Carlos Martinez. Ibericul a fost recomandat de Darren Cahill, australianul având un cuvânt important de spus în acest parteneriat:

ADVERTISEMENT

”Faptul că Simona a fost atât de hotărâtă că vrea să lucreze cu mine a fost ceea ce m-a convins. Dacă ea e atât de interesată, eu sunt la fel sau mai mult. Chiar săptămâna trecută respinsesem un alt proiect foarte interesant, dar aici vorbim de Halep, o jucătoare de top, a trebuit să fac acest pas.

Am văzut că lucrurile sunt foarte clare pentru ea, în acest moment nu mai trebuie să-i arăt cum se fac lucrurile, vine deja cu acea fundație a atâtor ani de experiență”, a spus Martinez.

  • 250 de puncte câştigă Halep dacă se va impune la Rouen
  • 17 luni a dispărut din circuit Simona Halep
ADVERTISEMENT