Sport

Simona Halep nu va participa la barajul Ucraina – România, în Billie Jean King Cup. FR Tenis a anunțat motivul! Update

Simona Halep nu va juca pentru România în partida de Billie Jean King Cup, contra Ucrainei. Fostul lider mondial a acuzat probleme medicale.
30.03.2024 | 12:46
Simona Halep nu va participa la barajul Ucraina  Romania in Billie Jean King Cup FR Tenis a anuntat motivul Update
Simona Halep se pregătește pentru meciurile din Billie Jean King Cup și turneul de la Charleston. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
30-03-2024
10:45

Simona Halep nu va putea juca în România - Ucraina, barajul de Billie Jean King Cup

Federația Română de Tenis a anunțat că Simona Halep nu va participa la partida România – Ucraina, din Billie Jean King Cup, din cauza unor probleme medicale. Halep plecase deja din SUA încă de la începutul săptămânii trecute, pentru a se antrena în țară.

“Din motive medicale, Simona Halep nu va putea fi prezentă alături de echipa României la confruntarea Billie Jean King Cup împotriva echipei Ucrainei. Însănătoșire rapidă!”, este mesajul postat pe pagina oficială de Federația Română de Tenis.

Simona Halep s-a antrenat pentru câteva zile la Miami după ce a fost eliminată în primul tur și părea că va rămâne acolo pentru a se pregăti în cele mai bune condiții înainte de meciul din Billie Jean King Cup, mai ales că jucătoarea noastră va mai continua să joace la câteva turnee din SUA.

Simona Halep a plecat din SUA și s-a întors în România: „O să rămân la București să mă antrenez”

Simona Halep a fost interpelată pe aeroportul Otopeni și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. Fostul număr unu mondial a dezvăluit cum se simte: „Este doar o oboseală acută, ceva normal după atât timp în care nu am jucat. Am resimțit și după, vreo 2-3 zile mi-a fost foarte greu. Trebuie să fiu mai profesionistă, acum am o vârstă și va fi mai dificil din punct de vedere fizic”.

ADVERTISEMENT

Halep nu a vrut să se mai pregătească în America: „Charleston începe foarte rapid, o să rămân la București și o să mă antrenez. Sunt în București, e evident că nu am rămas în Statele Unite. Mi-aș dori tare mult să pot să mă calific la Jocurile Olimpice, dar e foarte greu”.

Sportiva revenită după o pauză de 19 luni și-a făcut deja planul pe termen scurt legat de turneele la care va participa: „Am discutat ceva despre acest lucru (n.r. viitoare turnee). O să vorbesc cu Carlos și o să iau o decizie săptămâna viitoare”.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, nouă replică pentru Caroline Wozniacki: „Să citească decizia mai bine. Și dacă nu înțelege să i se traducă”

Întrebată despre declarațiile răutăcioase ale danezei, Halep a comentat acid: „Nu m-am mai gândit la acest subiect și pot doar să repet că ar fi bine să citească decizia mai bine. Și dacă nu înțelege să i se traducă”.

Simona nu regretă nicio secundă că a revenit pe teren atât de rapid: „M-am simțit foarte bine, a fost o nouă experiență și pentru mine. Am avut parte de multe lucruri pozitive. M-am bucurat că am luat această decizie”.

ADVERTISEMENT

Halep a vorbit și despre colaborarea cu antrenorul Carlos Martinez, recomandat de Darren Cahill: „Mereu l-am admirat pentru felul în care muncește pe teren și pentru rezultatele obținute cu jucătoare pe care eu le-am admirat. Kuznetsova este una dintre preferatele mele. Am discutat cu Darren despre antrenor și am ajuns la concluzia că vreau să încerc o perioadă cu Carlos”.

La ce turnee vrea să mai participe Halep în sezonul de zgură: „Am discutat ceva despre acest lucru”

Simona Halep a recunoscut că sunt șanse mari să participe la turneele de la Roman și Madrid: „Da, o să vină la București. O să rămân să mă antrenez aici. Carlos o să ajungă săptămâna viitoare. Am discutat ceva despre acest lucru, dar nu s-a hotărât nimic.

ADVERTISEMENT

Îl aștept pe Carlos și o să luăm o decizie. M-am simțit foarte bine, a fost o nouă experiență și pentru mine. Mă bucur că am luat această decizie să merg la Miami.

Nu simt presiunea unui turneu, joc de plăcere. Nu știu cât voi mai juca, dar am câștigat ce era de câștigat, iar acest lucru mi-a dat încredere ca om”.

ADVERTISEMENT