Simona Halep

Simona Halep a câștigat procesul cu ANAF. Câți bani trebuie să primească sportiva

28.10.2020 | 22:05
Simona Halep a castigat procesul cu ANAF Cati bani trebuie sa primeasca sportiva
ADVERTISEMENT

Simona Halep a câștigat procesul împotriva Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Judecătoria Constanța a decis că Finanțele Publice trebuie să îi restituie tenismenei aproximativ 40.000 de euro.

Magistrații au anulat decizia de executare silită a Simonei și obligă Fiscul să îi restituie sportivei suma de 178.364 de lei. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

ADVERTISEMENT

Halep a terminat sezonul pe poziția a doua în ierarhia mondială WTA și așteaptă debutul noului an competițional. Primul mare turneu este cel din Australia, iar tensimena de origine română a spus că va participa dacă va exista o bulă de protecție similară cu cea de la Roland Garros și dacă se vor modifica condițiile de carantinare.

Simona Halep a câștigat procesul cu ANAF-ul. Câți bani trebuie să primească sportiva

„Dispune întoarcerea executării silite pentru suma totală de 178.364 lei, sens în care obligă intimata (Finanțele Publice) la restituirea către contestatoare (Simona Halep) a sumei de 178.364 lei executate în mod nelegal, precum și la plata dobânzii aferente sumei totale de 178.364, calculate conform art. 174 alin. (5) C. proc. fiscală

ADVERTISEMENT

(…) 58.491 lei reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate și 119.873 lei reprezentând impozit pe venit aferent declarației unice – și până la data restituirii integrale”, conform hotărârii Judecătoriei Constanța, consultată de ziuaconstanta.ro

Halep, sezon fără Grand Slam câștigat

Tenismena a avut un an destul de modest dacă ne uităm la turneele de Grand Slam, deși termină pe poziția secundă anul 2020.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a ajuns până în semifinale la Australian Open, unde a fost învinsă de Garbine Muguruza în două seturi, după un meci echilibrat.

La turneul american, Simona nu a participat date fiind condițiile medicale, pandemia de coronavirus din SUA fiind la cote alarmante în august, când a avut loc turneul.

ADVERTISEMENT

Turneul din capitala Franței, Roland Garros, era perceput de către analiști drept locul în care Simona ar trebui să se impună fără probleme. Cu toate acestea, Halep a ieșit încă din „optimi”, învinsă de tânără Iga Swiatek, care avea să câștige turneul, la doar 19 ani.

Tenismena nu a avut replică în fața polonezei, reușind să câștige doar trei game-uri tot meciul, după ce în urmă cu un an, în aceeași fază a competiției, trecuse fără emoții de meciul cu Swiatek.

ADVERTISEMENT
Tags: