Simona Halep

Simona Halep a fost inclusă în topul celor mai bune jucătoare de tenis din istorie! Pe ce loc se află românca

14.03.2020 | 18:51
Simona Halep a fost inclusa in topul celor mai bune jucatoare de tenis din istorie Pe ce loc se afla romanca
ADVERTISEMENT

Simona Halep este una dintre cele mai bună jucătoare de tenis din lume, iar publicația „The Delite” a inclus-o pe româncă în topul celor mai bune jucătoare de tenis din istorie.

Simona Halep, inclusă în topul celor mai bune jucătoare de tenis din istorie

Publicația „The Delite” a inclus-o pe Simona Halep în topul celor mai bune jucătoare de tenis din istorie, mai exact pe locul 24 din 25. Primul loc din clasament este ocupat de Serena Williams, câștigătoare a 23 de titluri de Mare Șlem.

ADVERTISEMENT

Podiumul celor mai bune jucătoare de tenis din istorie este completat de Margaret Court şi Martina Navratilova.

Top 10 cele mai bune jucătoare de tenis din istorie (clasamentul publicației The Delite)

  1. Serena Williams
  2. Margaret Court
  3. Martina Navratilova
  4. Steffi Graf
  5. Chris Evert
  6. Billie Jean King
  7. Monica Seles
  8. Venus Williams
  9. Evonne Goolagong Cawley
  10. Martina Hingis
ADVERTISEMENT

Simona Halep consideră că inteligența este necesară în tenis

Simona Halep a vorbit despre lucrurile care s-au schimbat în tenis în 2020 și consideră că inteligența este cea mai iportantă în tenis:

„Am ajuns la un nivel de maturitate, nu mai intru în panică. Merg și joc relaxată, cu ghilimelele de rigoare, că nu poți fi relaxata total. Am ajuns să gestionez mai bine emoțiile.

ADVERTISEMENT

Mereu când am intrat în teren, am încercat să mă focuses pe mine. Acum percep sfaturile mult mai pozitiv și mai ușor, fiind relaxată mental. În tot ce primesc de la echipă se absoarbe pozitiv.

Pun în practică tot ce îmi spun antrenorii. La Wimbledon tot ce mi s-a spus cuvânt cu cuvânt am făcut în timpul meciului. Nu mai pun presiune pe mine, doar vreau să joc bine”.

ADVERTISEMENT

Tenisul e foarte echilibrat, valorile sunt echilibrate. O jucătoare 25, top 5, nu poți să vezi diferență mare. Forța și inteligența face 80%, vin jucătoare tinere puternice, că am stat în top 10 îmi arată că nu totul e bazat pe forță, trebuie și o inteligență a jocului.

Eu am mixat, cred că tot ce m-a ajutat, că am conștientizat ce am bun, am încercat să fiu mai bună”, a punctat Halep, într-un interviu acordat Digi Sport.

  • 28 de ani a împlinit Simona Halep pe 27 septembrie
ADVERTISEMENT