Sport

Simona Halep a primit o nouă lovitură! Un alt sponsor a încheiat colaborarea cu românca: „Mulțumim pentru momentele frumoase”

Simona Halep a primit o nouă lovitură! Unul dintre sponsori a încetat colaborarea cu sportiva din România. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare.
10.06.2023 | 16:59
Simona Halep a primit o noua lovitura Un alt sponsor a incheiat colaborarea cu romanca Multumim pentru momentele frumoase
Simona Halep a primit o nouă lovitură! Un alt sponsor a părăsit-o pe sportiva din România. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost părăsită de un alt sponsor, după ce românca, acuzată de două încălcări ale programului anti-doping, a încetat colaborarea cu Banca Transilvania. Parteneriatul dintre cea mai titrată tenismenă din România și Automobile Bavaria Group s-a încheiat după doar un an.

Simona Halep a primit o nouă lovitură! Un alt sponsor a încheiat colaborarea cu românca

Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul turneului de la US Open 2022. În luna mai a acestui an, românca a fost notificată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului pentru „nereguli” în pașaportul biologic.

ADVERTISEMENT

Procesul de dopaj în care este implicată dubla campioană de Grand Slam pare să aibă repercusiuni și în parteneriatele cu sponsorii. După ce înțelegerea dintre Simona Halep și Banca Transilvania nu a fost prelungită, Automobile Bavaria Group, una dintre mai mari rețele de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Sud-Est, a anunțat sâmbătă că va întrerupe parteneriatul de imagine cu Simona Halep.

Cele două părți au semnat un contract în luna iunie 2022. Inițial, parteneriatul dintre Simona Halep și Automobile Bavaria Group a fost semnat pentru o perioadă de doi ani, însă s-a încheiat după doar un an. Sportiva născută la Constanța era ambasadoarea Automobile Bavaria Group.

ADVERTISEMENT

„Mulțumim pentru momentele frumoase în care am făcut echipă”

„Mulțumim, Simona Halep, pentru momentele frumoase în care am făcut echipă! Ne place să o numim echipă și nu parteneriat pentru că ai demonstrat o dată în plus că esti o persoană minunată atât ‘în teren’, cât și în afara acestuia.

Acum, odată cu finalul acestui proiect, te îmbrățișăm cu drag și așteptăm cu nerăbdare viitorul și posibilele momente memorabile pe care le vom putea clădi împreună. Suntem încântați să te susținem în continuare, să te aplaudăm și să îți fim alături, în toate provocările și competițiile viitoare. Hai, SIMOO!”, a scris Automobile Bavaria Group pe pagina oficială de Instagram.

ADVERTISEMENT

Totodată, compania care s-a despărțit recent de Simona Halep deține un parteneriat și cu Gică Hagi. Campion cu Farul în acest sezon de SuperLiga, „Regele” se află în parteneriat cu Automobile Bavaria Group de peste 20 de ani.

Banca Transilvania a încetat colaborarea cu Simona Halep la finalul anului trecut

La scurt timp după ce Simona Halep a fost suspendată provizoriu, Banca Transilvania a anunțat încetarea colaborării cu dubla campioană de Grand Slam. Se întâmpla în luna noiembrie, iar parteneriatul dintre cele două părți nu poate fi reluat până la un verdict în procesul de dopaj.

ADVERTISEMENT

Simona Halep primea o sumă de 200.000 de euro anual de pe urma contractului cu Banca Transilvania. De departe, cel mai important contract pentru Simona Halep rămâne cel cu gigantul american Nike. Românca încasează nu mai puțin de 1,7 milioane de dolari pe sezon în urma colaborării cu producătorul de peste ocean.

Înainte să fie suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep încasa în jur de 4 milioane de dolari anual din sponsorizări. Românca s-a plâns de „tratamentul” pe care îl primește din partea ITIA cu privire la felul în care autoritatea anti-doping se ocupă de cazul de dopaj.

Audierea Simonei Halep a fost amânată de trei ori

Simona Halep continuă să piardă teren și în clasament. Fostul lider mondial nu a mai jucat un meci oficial de la finalul lunii august 2022 și a ajuns până pe locul 35 în ierarhia WTA. Audierea româncei a fost amânată de trei ori, iar într-un interviu pentru Tennis Majors românca s-a plâns de felul în care ITIA se ocupă de cazul de dopaj.

Totodată, audierea programată inițial pe 28 mai a fost amânată pentru a treia oară. Simona Halep pierdea în primul tur la US Open 2022 împotriva Dariei Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6 în ultimul meci oficial înainte de suspendarea provizorie.

ADVERTISEMENT