Sport

Presa internațională, reacții furibunde după ce Simona Halep e aproape de o nouă suspendare: „De la rău la și mai rău!”

Presa din întreaga lume e consternată de noul scandal de doping în care este implicată Simona Halep. Ce titrează cele mai importante ziare.
20.05.2023 | 01:05
Presa internationala reactii furibunde dupa ce Simona Halep e aproape de o noua suspendare De la rau la si mai rau
Simona Halep ar putea primi o suspendare de 4 ani și să își încheie practic cariera. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep este lovitură pur și simplu din toate părțile și e aproape să fie suspendată din nou din cauza unor nereguli în ceea ce priveşte paşaportul biologic.

Presa internațională, reacții ample despre noul scandal în urma căruia Simona Halep ar putea primi o nouă suspendare

New York Times a avut un titlu sugestiv care exprimă perfect ceea ce trăiește Simona Halep în acest moment: „Simona Halep, de la rău la și mai rău”, a titrat celebra publicație din Statele Unite ale Americii pe Twitter, prin vocea jurnalistului Ben Rothenberg.

ADVERTISEMENT

Ziaristul a completat: „Simona Halep va avea în continuare șansa să facă apel și să își demonstreze nevinovăția, și vom afla mai multe despre această nouă acuzație, însă merită să punem în context faptul că acestea sunt cele mai grave acuzații cu care s-a confruntat vreodată un număr unu mondial”. 

„Simona Halep e suspectată iar de doping”, a notat prestigiosul cotidian L’Équipe, în timp ce italienii de la Gazzetta dello Sport au relatat: „Noi probleme pentru Halep, detectate la pașaportul biologic”. Presa engleză a fost cea mai interesată de acest subiect: „Acuzație privind neregularități în pașaportul biologic al Simonei Halep”, a scris și The Guardian.

ADVERTISEMENT

BBC a analizat al 2-lea scandal de dopaj al Simonei Halep: „ E una dintre cele mai importante jucătoare de tenis care au picat vreodată un test doping”

Englezii de la BBC au comparat situația Simonei Halep cu cea a unui alt fost număr unu mondial: „Dublă câștigătoare de Grand Slam, Halep e acuzată a doua oară de încălcarea regulilor doping.

E una dintre cele mai importante jucătoare de tenis care au picat vreodată un test doping și cea mai cunoscută de la Maria Sharapova încoace (2016)”.

ADVERTISEMENT

Și cei de la Tennis.com au analizat problemele jucătoarei din România: „Simona Halep, lovită din nou cu o încălcare a regulilor de doping”.

Sky Sports a vorbit despre șansele Simonei Halep ca speța ei să fie soluționată cât mai repede

Sky Sports a precizat că cei de la ITIA încearcă să rezolve cazul Simonei Halep cât mai repede, însă nu există o scară de timp: „Acest anunț adaugă o complexitate unui caz deja destul de grave”.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a vorbit de asemenea pe larg în exclusivitate pentru FANATIK despre această a doua acuzație a Simonei Halep: „Este mai gravă această a doua acuzație pentru Simona. Pentru că asta cu Roxadustatul e o bizarerie totală! Domne, medicamentul ăla de spital cu efecte adverse, mi se părea o aberație, o prostie să te droghezi cu așa ceva!”.

ADVERTISEMENT