Simona Halep

Simona Halep, ajutor nesperat la Roland Garros. Cum arată drumul româncei spre un nou trofeu la Paris

01.10.2020 | 14:32
Simona Halep ajutor nesperat la Roland Garros Cum arata drumul romancei spre un nou trofeu la Paris
ADVERTISEMENT

Simona Halep, ajutor nesperat la Roland Garros. Românca a scăpat de încă o adversară puternică în competiția de la Paris, după ce Karolina Pliskova a fost eliminată în turul doi.

Învingătoarea Karolinei Pliskova a fost jucătoarea din Letonia, Jelena Ostapenko. Favorita numărul doi a competiției, după Halep, Pliskova este încă un nume mare dispărut din lupta pentru trofeu.

ADVERTISEMENT

Simona Halep este principala favorită de la Roland Garros și v a juca în turul trei cu Amanda Anisimova, americanca de pe locul 29 în ierarhia WTA.

Simona Halep, ajutor nesperat la Roland Garros. Și Pliskova a ieșit din competiție

Pentru Karolina Pliskova, sezonul de zgură este unul plin de dificultăți în acest an. Cehoaica a fost învinsă de Halep în finala turneului de la Roma, după ce s-a accidentat, iar acum a fost eliminată prematur de la Roland Garros. Ea i-a căzut victimei Jelenei Ostapenko, cea care a învins-o pe Simona Halep în finala de la Paris în 2017.

ADVERTISEMENT

Ostapenko s-a impus cu 6-4, 6-2 în fața Karolinei Pliskova și va juca în turul trei cu învingătoarea dintre Sloane Stephens și Paula Badosa.

Cehoaica Pliskova se alătură, astfel, celorlalte nume importante care au ieșit din competiție înaintea fazelor finale ale acesteia. Victoria Azarenka, Serena Williams, Venus Williams și Marketa Vondrousova sunt celelalte jucătoare periculoase pentru Halep, care au ieșit deja din competiție.

ADVERTISEMENT

Acestora li se adaugă și sportivele care au ales să nu meargă deloc la Paris pentru turneul de Grand Slam, în frunte cu australianca Ashleigh Barty. Numărul 1 din ierarhia WTA a decis să rămână acasă, din cauza pandemiei de coronavirus. La fel a procedat și Naomi Osaka, locul 3 în ierarhia mondială la feminin, dar și Bianca Andreescu, jucătoarea clasată pe poziția a șaptea a clasamentului.

Cum arată traseul Simonei Halep. Numele grele de care mai poate da până în finală

Dacă trece de americanca Anisimova (25 WTA), Simona Halep va juca în optimi contra câștigătoarei partidei dintre Eugenie Bouchard (168 WTA) și Iga Swiatek (53 WTA). Apoi, românca ar putea da în sferturi peste Kiki Bertens, olandeza de pe locul 8 și favorita numărul 5 a competiției.

ADVERTISEMENT

În semifinale, cele mai dificle adversare pentru Simona ar putea fi Elina Svitolina, favorita numărul 3 de la Paris și Elise Mertens, favorita numărul 16.

Pe partea cealaltă de tablou, au trecut deja în turul trei Petra Kvitova (favorita nr. 7) și Jelena Ostapenko, jucătoare aflată într-o formă excelentă. Ar mai putea reprezenta un pericol Aryna Sabalenka (favorita nr. 8), Garbine Muguruza (favorita nr. 11) și Sofia Kenin (favorita nr. 6), care joacă în turul doi contra Anei Bogdan.

Așadar, Simona Halep ar putea parte de un final de turneu care să îi faciliteze accesul la cel de-al treilea titlu de Grand Slam din carieră. În finală, Halep ar putea avea ocazia să își ia revanșa în fața Jelenei Ostapenko, cea care a învins-o în 2017 în ultimul act al turneului Roland Garros.

ADVERTISEMENT