News

Simona Halep, apărată de președintele Colegiului Medicilor, care nu crede în varianta dopării intenționate: ”E bizar şi neobișnuit”

Preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a declarat vineri că are mai multe semne de întrebare cu privire scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep.
21.10.2022 | 21:57
Simona Halep aparata de presedintele Colegiului Medicilor care nu crede in varianta doparii intentionate E bizar si neobisnuit
Daniel Coriu pune sub semnul întrebării scandalul de dopaj în care e implicată Simona Halep. Foto: hepta.ro, facebook / Colegiul Medicilor – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Amintim că în urmă cu doar câteva ore, Simona Halep a declarat că a fost depistată pozitiv la un control antidoping și că a fost suspendată provizoriu din tenis. Substanță găsită în sângele ei este Roxadustat.

Ce crede Daniel Coriu despre cazul ”Simona Halep, dopată”

Cu privire la aceste informații, preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a declarat la Antena 3 CNN că îi vine greu să creadă că o jucătoare ca Simona Halep ar fi putut să apeleze la această substanță interzisă pentru sportivi.

ADVERTISEMENT

În plus, reputatul profesor universitar și-a manifestat reticența cu privire la acest subiect și în contextul în care substanța a fost găsită în cantități foarte mici la testul antidoping pe care Simo l-a efectuat la US Open.

Este bizar şi neobișnuit ca un sportiv să folosească acest medicament, care induce creșterea nivelului de oxigen. Organismul va avea mai mult oxigen. Mușchiul va avea mai mult oxigen și bineînțeles crește performanța musculară.

ADVERTISEMENT

Noi nu folosim acest medicament. El nu există încă în România. Abia a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului, iar indicația actuală este numai și numai pentru pacienții cu anemie cronică.

Riscurile folosirii substanței sunt prea mari pentru sportivi

Este destul de bizar folosirea acestui medicament la un pacient care nu este anemic”, a declarat Daniel Coriu într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cel care conduce Colegiul Medicilor din România a mai spus că este foarte neobișnuit ca un sportiv cu hemoglobina peste 12 să folosească Roxadustat. Explicația acestuia? În cazul folosirii substanței, riscurile pentru sănătatea unui sportiv sunt mult prea mari.

Prof. dr. Daniel Coriu a mai precizat că Roxadustat este aprobat numai pentru pacienții cu insuficiență renală. Adică pentru acele persoane care au nevoie de dializă. Pentru cei aflați în faza finală a bolii renale cronice, stadiul V.

ADVERTISEMENT

Altfel, vă amintim că FANATIK a obținut o reacție exclusivă de la fostul soț al campioanei de la French Open și Wimbledon. Mai departe vă invităm că citiți ce a spus Toni Iuruc despre suspendarea Simonei Halep pentru dopaj.

ADVERTISEMENT