Sporturi

Simona Halep, elogii pentru Rafa Nadal: “Roland Garros e casa lui!”. Ce a impresionat-o la Federer

03.01.2021 | 19:45
Simona Halep elogii pentru Rafa Nadal Roland Garros e casa lui Ce a impresionato la Federer
Simona Halep, elogii pentru Rafa Nadal. "Roland Garros e casa lui". Roger Federer rămâne însă jucătorul preferat. Foto: Blick.ch
ADVERTISEMENT

Cotidianul As scrie despre opţiunile numărului 2 din tenisul mondial feminin, românca Simona Halep, în privinţa celui mai bun jucător din toate timpurile din circuitul masculin, unde spaniolul Rafael Nadal şi elveţianul Roger Federer sunt la egalitate de titluri de Grand Slam, fiecare câte 20.

Lumea tenisului se împarte în două tabere, pentru a încerca să stabilească totuşi care ar fi cel mai bun. Simona Halep s-a prins şi ea în acest joc, însă a demonstrat o excelentă capacitate de a fenta un răspuns direct, oferind o variantă diplomatică fără cusur.

ADVERTISEMENT

Românca se află în relaţii foarte bune cu ambii giganţi din tenisul masculin şi aceştia, la rândul lor, au avut în mai multe rânduri cuvinte de laudă la adresa lui Halep nu doar după ce aceasta a reuşit să câştige două Grand Slam-uri şi să joace alte trei finale.

Simona Halep, uluită de modul în care Rafael Nadal domină Roland-Garros-ul

Din punctul de vedere al constănţencei de 28 de ani Rafael Nadala demonstrat la Roland Garros în toamna trecută, în condiţiile unor tempetaturi mult mai scăzute decât la final de mai, început de iunie, data tradiţională de disputare a Openului francez, că este indiscutabil cel mai tare jucător pe zgură din lume.

ADVERTISEMENT
Simona Halep, elogii pentru Rafa Nadal. “Roland Garros e casa lui”. Roger Federer rămâne însă jucătorul preferat, Foto: Roland Garros.fr

“Sunt absolut convinsă că Roland Garros e casa lui. Dacă a putut face o asemenea demonstraţie, fără a pierde un set, frig, teren dur, fără să cedeze un set nu am nici un dubiu că se mai poate impune aici de încă două-trei ori, dacă nu chiar patru”.

Nu înţelege cum tricoul lui Federer rămâne uscat la final de meci

Cu toată aprecierea pentru jocul perfect pe zgură al lui Nadal Halep spune că jucătorul ei preferat este totuşi Roger Federer. Este efectiv impresionată de eleganţa lui din teren, de felul special în care loveşte mingea, totul e aparte la elveţian.

ADVERTISEMENT

“Îmi place mult frumuseţea jocului său, felul în care practică acest sport. Este ceva incredibil. Ai efectiv senzaţia că nu transpiră, că la finalul meciului tricoul de pe el este perfect uscat şi curat, exact ca la începutul partidei.”

Un 2020 bun pentru sportiva din Constanţa

Simona Halep a avut rezultate bune în 2020, chiar dacă nu a reuşit să câştige un Grand Slam. Singurul unde a fost aproape a fost Australian Open, în ianuarie, înainte de pandemie, când s-a oprit în semifinale, în faţa Garbinei Muguruza.

ADVERTISEMENT

În schimb şi-a trecut în palmares succesele cu numerele 20, 21 şi 22 în turnee, reuşind să se impună la Dubai, la începutul anului şi apoi la Praga, la prima competiţie prezentă după pandemie şi mai ales la Roma, unde pierduse în alte două rânduri în finală.

ADVERTISEMENT