Sporturi

Simona Halep la Rogers Cup. Video. Primul antrenament la Montreal

03.08.2018 | 12:41
Simona Halep la Rogers Cup Video Primul antrenament la Montreal
ADVERTISEMENT

Simona Halep la Rogers Cup. Video. Primul antrenament la Montreal. S-a terminat vacanţa pentru liderul mondial. După câteva zile în Bahamas, Simona a ajuns la Montreal, acolo unde va participa la Rogers Cup 2018, competiție din categoria Premier 5 la care a primit statutul de cap de serie numărul 1. În această dimineață, românca a avut și primul antrenament oficial pe terenul central.

Simona Halep nu a mai jucat nici un meci oficial de aproape o lună, de la confruntarea pierdută cu Su-wei Hsieh, în turul 3 la Wimbledon. S-a antrenat vineri dimineață alături de Darren Cahill și a preferat să nu forțeze. A lovit ușor și și-a exersat deplasarea pe teren. Tot astăzi va mai susține un antrenament, în jurul orei 18:00, programat de organizatori, la care va avea acces și publicul.

ADVERTISEMENT

Simona Halep la Rogers Cup. Video. Primul antrenament la Montreal

Simona Halep a revenit la antrenamente, dar va mai dura până la primul ei meci oficial la Montreal. Primele opt favorite ale turneului, între care și românca, au primit bye în prima rundă. Vor juca direct în turul doi, astfel că primul ei meci va avea loc cel mai probabil miercuri, opt august. Există și posibilitatea de a juca marți, șapte august, atunci când, pe lângă duelurile din prima rundă, sunt programate și câteva meciuri din runda 2.

Simona Halep se antrenează la Montreal. Nu are cum să piardă primul loc WTA după Rogers Cup

Simona Halep la Rogers Cup. Video. Primul antrenament la Montreal
Simona Halep a efectuat primul antrenament la Montreal după o lungă vacanță.

Simona Halep a început această săptămână pe primul loc WTA, cu un avans de 911 puncte în fața jucătoarei de pe locul 2, Caroline Wozniacki. Acesta va scădea la 851 de puncte la actualizarea de luni, 6 august, în condițiile în care Simona Halep va pierde punctele de la Washington 2017. Un avans, însă, suficient pentru ca românca să fie sigură că va fi lider mondial și după Rogers Cup.

ADVERTISEMENT

De altfel, prezența Carolinei Wozniacki la Rogers Cup este în continuare pusă sub semnul întrebării, după accidentarea care a obligat-o pe daneză să se retragă de la turneul de la Washington. Chiar dacă nu a anunțat nimic despre situația ei medicală, jucătoarea de pe locul 2 mondial ar putea decide să se retragă în următoarele zile, în funcție de modul în care durează recuperarea ei.

Simona Halep a ajuns în Canada! S-a impus ultima dată când turneul a fost la Montreal

O altă rivală redutabilă pentru Simona Halep la Toronto se anunță a fi Serena Williams, chiar dacă multipla campioană de Grand Slam este departe de cea mai bună formă, dovadă și eșecul usturător pe care l-a înregistrat la San Jose, în fața britanicei Johanna Konta. Elina Svitolina este deținătoarea titlului la Rogers Cup, după o finală în care a învins-o pe Caroline Wozniacki.

ADVERTISEMENT

Simona Halep la Rogers Cup. Video. Primul antrenament la Montreal. În 2017, Simona Halep a fost eliminată în semifinale la Rogers Cup, chiar de Elina Svitolina, cea care avea să câștige competiția. În condițiile în care acest turneu se dispută la Toronto în anii impari și la Montreal în anii pari, Simona rămâne ultima câștigătoare de la Montreal, unde a reușit să se impună în 2016, după o finală disputată în fața americancei Madison Keys.