Simona Halep

Organizatorii turneului de la Palermo fac totul pentru Simona Halep. Ultimul anunț făcut de italieni

26.07.2020 | 11:44
Organizatorii turneului de la Palermo fac totul pentru Simona Halep Ultimul anunt facut de italieni
ADVERTISEMENT

Simona Halep se pregătea să revină pe teren la turneul de la Palermo, însă Ministerul Sănătății din Italia a făcut un anunț referitor la cetățenii din România și Bulgaria.

Toți românii și bulgarii care vor intra în Italia, vor fi nevoiți să stea 14 zile în carantină, ceea ce s-ar putea întâmpla și cu Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu ar fi fost singura jucătoare româncă de la turneul de la Palermo, ei i s-ar fi alăturat și Patricia Țig, Irina Begu și Sorana Cîrstea.


UPDATE, 26 iulie, ora 11:44 / Directorul turneului de la Palermo este încrezător de faptul că Simona Halep va primi o derogare din partea Ministerului Sănătății din Italia și va putea participa la competiția din Sicilia.

ADVERTISEMENT

”Simona Halep ar trebui să participe la Palermo Ladies Open. În urma interpretării literale a dispoziţiilor în vigoare, se pare că lucrătorii, deci şi sportivii profesionişti, ar trebui să fie scutiţi de carantina obligatorie. Aşteptăm o clarificare oficială din partea autorităţilor competente şi suntem încrezători”, a declarat directorul Oliviero Palma.


UPDATE, 25 iulie, ora 10:09 / După ce Italia a impus carantină românilor şi bulgarilor, organizatorii turneului de la Palermo au cerut o derogare pentru jucătoarele înscrise la această competiţie, în special Simona Halep.

ADVERTISEMENT

”Am trimis de urgenţă o scrisoare ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, cerând o derogare pentru participanţii la Palermo Ladies Open. Măsura ar afecta o jucătoare ca Simona Halep, numărul 2 mondial şi campioana de Wimbledon, care nu ar mai putea participa la turneul de la Palermo”, au anunţat organizatorii pe Twitter.


Știre inițială, 24 iulie

Simona Halep poate rata turneul de la Palermo

Roberto Speranza, ministrul Sănătății din Italia, a anunțat că cetățenii români și bulgari care intră în țară vor trebui să stea neapărat 14 zile în carantină, din cauza cazurilor care se înmulțesc tot mai mult în țările de proveniență ale acestora.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va avea adversare dificile la Palermo Ladies Open, unde vor evolua 11 din primele 30 de jucătoare din ierarhia WTA.

Organizatorii o așteptau cu nerăbdare pe Simona Halep

„Participarea lui Halep este o veste excelentă, de decenii Palermo nu a mai primit o jucătoare care a fost numărul unu mondial. Oraşul nostru e dedicat tenisului, venirea ei va fi de mare interes pentru toată lumea.

O vom avea pe Halep, cinci jucătoare clasate între locul 10 şi 20 şi patru între 30 şi 40. Anul acesta turneul nostru poate fi definit drept Premier, deşi este International”, a spus Oliviero Palma, directorul turneului de la Palermo.

Simona Halep și-a reluat antrenamentele în vederea reînceperii sezonului 2020 și într-un interviu acordat Ralucăi Olaru pentru site-ul treizecizero.ro a spus că în perioada pandemiei de coronavirus a avut o revelație.

„A fost o perioadă pe care mi-am dorit-o de vreun an și ceva. Eram foarte obosită mental și mă simțeam epuizată de la zi la zi. N-a fost o perioadă plăcută, pentru că a trebuit să stăm în casă cu toții.

 Dar pot spune că am profitat de această perioadă pentru a mă odihni și a-mi încarca bateriile”, a declarat Halep.

ADVERTISEMENT