Sport

Simona Halep, salt în clasamentul WTA înainte de Wimbledon 2022! Pe ce locuri se află restul româncelor

Simona Halep este pregătită să revină după trei ani la Wimbledon. Înainte să joace din nou pe iarba londoneză, româncă a primit o veste bună: a urcat în clasamentul WTA.
27.06.2022 | 11:18
Simona Halep salt in clasamentul WTA inainte de Wimbledon 2022 Pe ce locuri se afla restul romancelor
Simona Halep, salt în clasamentul WTA înainte de Wimbledon 2022! Pe ce locuri se află restul româncelor. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

WTA a actualizat ierarhia mondială înainte de Wimbledon 2022, iar Simona Halep a primit vești bune. Pe primul loc rămâne în continuare poloneza Iga Swiatek, chiar dacă n-a mai jucat tenis de trei săptămâni, în timp ce constănțeanca a urcat o poziție și se află pe locul 18.

Simona Halep a urcat în ierarhia mondială! Cum arată clasamentul WTA înainte de Wimbledon 2022

Swiatek e lider detașat în fruntea ierarhiei. Are peste 4000 de puncte față de Ons Jabeur, care, începând de azi, ocupă cel mai bun loc al carierei. Pe ultima treaptă a podiumului se află Anett Kontaveit, care a o coboârât un loc.

ADVERTISEMENT

Top 10 WTA este completat de Paula Badosa – 4, Maria Sakkari – 5, Arina Sabalenka – 6, Karolina Pliskova – 7, Danielle Collins – 8, Jessica Pegula – 9 și Garbine Muguruza – 10. Astfel, în primele zece jucătoare ale lumii se află două iberice, două americance, o grecoaică și o sportivă din Cehia.

România are cinci sportive în Top 100 WTA

Simona Halep, care se află acum pe locul 18 WTA, nu este singura sportivă din România care prinde Top 100 în această săptămână: Sorana Cîrstea – locul 32 (staţionare), Irina-Camelia Begu – 43 (staţionare), Elena-Gabriela Ruse – 54 (a urcat o poziție) şi Jaqueline Cristian – 70 (staţionare).

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește dublul, țara noastră are doar patru sportive în prima sută mondială. Este vorba despre Monica Niculescu – 42, Raluca Olaru – 54, Elena-Gabriela Ruse – 59 și Irina Bara – 60.

Șapte „tricolore” pe tabloul principal la Wimbledon

Wimbledon 2022 începe luni, 27 iunie. Sorana Cârstea este prima care va juca pe iarba londoneză, începând cu ora 15:00. Bucureșteanca va evolua împotriva sârboaicei Aleksanda Krunic (locul 107 WTA).

ADVERTISEMENT

Apoi, în scenă va intra și Irina Begu, care o va înfrunta pe Ekaterine Gorgodze (locul 114 WTA), din Belarus. Meciul este programat nu mai devreme de ora 18:30.

Celelalte cinci românce, Halep, Bogdan, Ruse, Buzărnescu și Bara, vor juca zilele următoare în primul tur de la Wimbledon 2022.

ADVERTISEMENT

Wimbledon 2022 este dotat cu premii în valoare de 40.350.000 lire sterline. Totuși, ATP și WTA au anunțat că nu vor acorda puncte, după ce organizatorii Grand Slam-ului de la Londra nu le-au dat voie să participe sportivilor din Rusia și Belarus.

ADVERTISEMENT