Simona Halep

Simona Halep refuză participarea la US Open! Va juca numai la turneele din Europa în 2020

16.06.2020 | 16:14
Simona Halep refuza participarea la US Open Va juca numai la turneele din Europa in 2020
ADVERTISEMENT

Șansele ca Simona Halep să participe la actuala ediție a US Open par din ce în ce mai mici! Organizatorii nu au luat încă o decizie în ceea ce privește modul în care s-ar desfășura competiția, dar în discuțiile preliminare se anunță un protocol extrem de strict la care jucătorii vor fi supuși pentru a se evita răspândirea Covid-19, virusul care a lovit atât de tare orașul New York.


UPDATE 16 iunie, 16:14 / E oficial! Simona Halep nu va participa anul acesta la US Open. Conform PRO TV, jucătoarea de tenis a spus că în 2020 va participa numai la turneele organizate în Europa. Sportiva din Constanţa a luat decizia de a nu fi prezentă la turneele care se vor desfăşura pe teritoriul SUA. Conform Marca, US Open se va desfăşura între 31 august şi 13 septembrie.

ADVERTISEMENT

Competiţiile din WTA şi ATP revin pe 3 şi, respectiv, 10 august.
La feminin:

  • 3-9 august: Palermo şi Charlestone, pe zgură
  • 10-16 august: Washington, pe hard
  • 17-23 august: Cincinatti, dar va fi mutat la New York
  • 24 august – 13 septembrie: US Open
  • 7-13 septembrie: Karlsruhe
  • 14-20 septembrie: Madrid, Istanbul şi Bol
  • 21-27 septembrie: Roma şi Strasbourg
  • 28 septembrie – 11 octombrie: Roland Garros

După Grand Slamul francez, tenisul feminin se mută în Asia, ultima competiţiei fiind Turneul Campioanelor de la Shenzen, între 1 şi 8 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Debutul sezonului la masculin:

  • 10-16 august: Washigton (jucătorii nu vor sta în carantină)
  • 17-23 august: Cincinatti, mutat la New York
  • 24 august – 13 septembrie: US Open

După perioada americană, tenisul revine în Europa, pe zgură. Finalul de an nu se va mai muta în Asia, ca la fete, ci indoor, pe hard, tot în Europa. Se va juca la Anvers, Stockholm, Basel sau Viena, iar ultimul turneu ar trebui să fie la Londra, între 15 şi 22 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Astfel, ar urma să se joace mai puține meciuri pe zi, iar programul competiției ar ajunge să se întindă pe o durată de trei sau patru săptămâni. În plus, jucătorii ar fi aduși cu avioane private, direct din țara de origine, alături de un singur membru al staff-ului. Pe timpul competiției, sportivii ar fi obligați să stea în izolare la hotel atunci când nu au meci.

Simona Halep, gata să renunțe la US Open 2020! Preferă să meargă la Roland Garros

Participarea în aceste condiții la US Open ar însemna automat că Simona Halep nu poate merge la Roland Garros, competiție care este mult mai apropiată de sufletul româncei. În plus, problemele provocate de pandemia de coronavirus sunt ceva mai scăzute în acest moment la Paris, oraș care pare să fi trecut de perioada de vârf. Darren Cahill este convins că Simona Halep nu poate accepta condițiile pe care organizatorii vor să le impună.

ADVERTISEMENT

“Restricțiile sunt foarte dure. Incredibil de dificile, iar fiecare jucător va avea de luat o decizie în funcție de asta. În cazul Simonei Halep, sunt aproape convins că este imposibil să accepte acest protocol anti Covid. Dacă vorbim despre o echipă de baseball, să spunem, lucrurile sunt ceva mai simple.

Pentru că măcar ai coechipierii alături de care să călătorești, să socializezi, să iei masa sau să te deplasezi. La tenis, fiind un sport individual, lucrurile stau altfel”, a explicat Darren Cahill într-o intervenție telefonică pentru Reuters.

„Din punctul de vedere al Simonei, ea ar trebui să zboare din România, iar apoi să petreacă vreo patru săptămâni în izolare într-un hotel din New York. Și poate să aducă o singură persoană alături de ea în SUA. În mod normal, trebuie să ai și un fizioterapeut, un partener de antrenament, doi sau trei antrenori.

Practic, ți se cere să stai într-o bulă, cu o singură persoană alături, timp de trei sau patru săptămâni. Și, totuși, să concurezi la cel mai înalt nivel în acest timp. Mulți jucători vor avea o problemă cu asta”, a mai spus Cahill pentru sursa citată.

New York, orașul cel mai afectat de pandemie din întreaga lume

Cu peste 400.000 de cazuri de înregistrate deja, New York este orașul cel mai afectat de pandemia de coronavirus din întreaga lume. US Open 2020 a fost programat inițial să aibă loc în perioada 31 august – 13 septembrie, dar datele ar putea fi schimbate în funcție de protocolul pe care îl vor alege organizatorii. Astfel, competiția s-ar putea termina pe 20 sau chiar pe 27 septembrie.

French Open 2020, care trebuia să ia startul în luna mai, a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus și se va disputa conform noilor date între 20 septembrie și 4 octombrie. Astfel, mulți dintre jucători vor fi nevoiți să aleagă unul dintre cele două turnee de Grand Slam. Simona Halep, considerată cea mai bună jucătoare pe zgură, ar avea o alegere simplă de făcut. Mai ales că a declarat în mai multe rânduri că nu se simte confortabil la New York, unde resimte presiunea metropolei americane.

ADVERTISEMENT