Simona Halep

Simona Halep și-a completat staff-ul. Cine este noul antrenor după despărțirea de Artemon Apostu-Efremov

07.05.2021 | 16:34
Simona Halep sia completat stafful Cine este noul antrenor dupa despartirea de Artemon ApostuEfremov
ADVERTISEMENT

Simona Halep, numărul 3 în clasamentul mondial WTA, și-a completat repede staff-ul după despărțirea de Artemon Apostu-Efremov. Noul tehnician care se va ocupa de pregătirea Simonei este un vechi colaborator.

Halep a anunțat, joi, că a încetat colaborarea cu Artemon Apostu-Efremov cu care lucra din decembrie 2019. La nici 24 de ore, sportiva a făcut cunoscut numele noului tehnician care, alături de Darren Cahill, o va ajuta să revină la forma sportivă de dinaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Daniel Dobre, antrenorul alături de care Simona Halep a cucerit trofeul de la Wimbledon, în 2019, revine astfel în staff-ul campioanei. ”E un om deosebit și mă bucur să îl am din nou alături de mine”, a declarat Smona Halep, pentru as.ro.

Simona Halep și Daniel Dobre au o relație excelentă

Daniel Dobre este unul din oamenii care i-au fost cel mai aproape Simonei Halep în momentele dificile. Cei doi au colaborat pentru prima dată în 2013 când Simona își începea urcușul spre topul ierarhiei WTA.

ADVERTISEMENT

De atunci între Daniel Dobre şi Simona a fost o relaţie apropiată, chiar dacă a fost presărată cu despărţiri şi împăcări pe plan profesional. La finalul anului 2019 au rupt colaborarea, însă au rămas în relații apropiate.

Antrenorul în vârstă de 52 de ani a fost la rândul lui jucător de tenis, dar a renunțat destul de timpuriu la ideea de a face carieră în sportul alb. După Revoluţia din 1989 a plecat în Turcia şi până în 2007 a muncit în străinătate, fiind antrenor de tenis în Austria şi Germania. Până la Simona Halep, Dobre a mai lucrat cu Alexandra Dulgheru pe care a ajutat-o să câștige două titluri WTA, la Varşovia, în 2009 şi 2010.

ADVERTISEMENT

Ce spune Daniel Dobre despre relația cu Simona Halep

Noul antrenor al Simonei Halep are numai cuvinte de laudă la adresa ei. Într-un interviu eveniment exclusiv pentru FANATIK, Daniel Dobre a vorbit în 2020 despre relația dintre ei.

”Relaţia cu Simona este una de la om la om. Dacă nu reuşeşti ca relaţia antrenor-jucător să se transforme într-o relaţie de respect ca persoană, care nu are legătură cu sportul în sine, este greu să o ţii pe o perioadă lungă pentru că se rup legăturile. Acesta este cel mai important lucru în relaţia cu Simona: ştii pe ce te bazezi când eşti solicitat.

ADVERTISEMENT

Simona are o mare calitate şi poate nimeni nu a observat-o. Ea totdeauna a făcut nişte paşi care au dus-o înainte. Şi eu sunt printre primii care i-au spus acest lucru. Indiferent că mă loveşte pe mine sau mă priveşte pe mine. Deciziile pe care le-a luat, indiferent dacă este de antrenor, de preparator fizic, de pregătire au dus-o înainte”, spunea Daniel Dobre în 2020.

Pentru Simona Halep perioada următoare este extrem de importantă. Sportiva va participa la turneul de categorie WTA 1000 de la Roma, între 10-16 mai, și la Roland Garros, turneul parizian fiind programat în intervalul 30 mai – 12 iunie.

ADVERTISEMENT