Sport

Simona Halep vrea să joace la US Open! Decizie delicată pentru americani

Simona Halep face totul pentru a juca la US Open 2023. Oficialii americani au de luat o decizie delicată cu o săptămână înaintea startului ultimului Grand Slam al anului.
19.08.2023 | 18:21
Simona Halep vrea sa joace la US Open Decizie delicata pentru americani
Simona Halep vrea să joace cu orice preț la US Open 2023. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep figurează pe lista participantelor la US Open cu nouă zile înaintea startului competiției. Suspendată provizoriu din tenis pentru dopaj, românca a decis să nu se retragă de pe listă. Astfel, oficialii americani au de luat o decizie delicată cu o săptămână înainte de startul oficial al competiției.

Simona Halep vrea să joace la US Open! Decizie delicată pentru americani

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul turneului de la US Open 2022 și este suspendată provizoriu din tenis. Românca a fost audiată la finalul lunii iunie, însă verdictul judecătorilor întârzie să apară.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu a declarat forfait, organizatorii turneului de la US Open sunt nevoiți să ia o decizie delicată, luni, 21 august, când are loc tragerea la sorți pentru tabloul de calificări. Retragerea Simonei Halep de pe lista participantelor ar fi simplificat misiunea americanilor.

În contextul dat, în care „Simo” a refuzat să fie ștearsă de pe listă, organizatorii sunt obligați să o descalifice pe româncă din cauza suspendării provizorie pentru dopaj. Românca are nevoie de un verdict favorabil până luni, 21 august, atunci când are loc tragerea la sorți pentru tabloul calificărilor.

ADVERTISEMENT

Precedentul care-i dă speranțe Simonei Halep să joace la US Open

În momentul în care oficialii de la US Open au construit lista participanților, Simona Halep ocupa locul 55 în clasamentul WTA. Ulterior, pentru că nu și-a putut apăra cele 900 de puncte cucerite la Rogers Cup, dubla campioană de Grand Slam a picat până pe locul 578 WTA.

Deși șansele sunt infime, dacă va primi un verdict favorabil în cazul de dopaj, în acest weekend, Simona Halep ar urma să ia startul la US Open 2023. Tenismenul Fernando Verdasco a primit o suspendare de două luni la finalul anului trecut.

ADVERTISEMENT

Ibericul a scăpat de suspendare chiar în ziua în care s-a tras la sorți tabloul pentru calificări de la Australian Open 2023. Astfel, Verdasco a putut lua startul la primul turneu de Grand Slam al sezonului. Simona Halep a fost cea care le-a cerut organizatorilor de la US Open să fie trecută pe lista participantelor.

Halep nu a intrat în mod implicit pe lista participantelor la US Open

Din cauza faptului că este suspendată provizoriu din tenis pentru dopaj, Simona Halep nu a intrat „by default” pe lista participantelor la US Open 2023. Totuși, jucătoarea de tenis din România le-a cerut organizatorilor să fie trecută pe listă.

ADVERTISEMENT

Decizia Simonei Halep, care le-a cerut organizatorilor să o treacă pe lista participantelor la US Open, dar și filmulețele de la antrenament postate pe rețelele de socializare, i-au determinat pe fani să creadă că românca va reveni oficial pe terenul de tenis la Flushing Meadows.

ADVERTISEMENT