Life

Simona Hapciuc de la Survivor România se implică într-o luptă importantă. Vedeta și-a strigat durerea în public

Simona Hapciuc de la Survivor România se implică în lupta împotriva misoginismului din România.
17.06.2021 | 15:28
Simona Hapciuc de la Survivor Romania se implica intro lupta importanta Vedeta sia strigat durerea in public
Simona Hapciuc, fostă concurentă la Survivor România. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Simona Hapciuc de la Survivor România crede că schimbarea privind felul în care sunt tratate femeile începe doar în momentul în care acestea își vor da seama unde poate ajunge misoginismul.

Fosta concurentă a reality-show-ului de la Kanal D a scris despre această problemă. A arătat cu degetul către femeile care iau în derâdere feminismul.

ADVERTISEMENT

Simona a mai abordat acest subiect și când a fost în Republica Dominicană. A intrat în clinciuri cu băieții din echipa Faimoșilor pentru felul în care se purtau cu colegele ei. A deranjat-o și modul în care se adresau fetelor.

Simona Hapciuc de la Survivor România, apel la luptă împotriva misoginismului

Cele mai multe conflicte exact pe această temă le-a avut cu Culiță Sterp. Simona a scris pe contul ei de Instagram, ca un strigăt de durere, că ar trebui să ne pese mai mult de femei.

ADVERTISEMENT

„De câte ori o femeie din țara asta ia în derâdere feminismul permite ca o altă fată sau fetiță să pățească asta.

De câte ori o femeie care a fost tratată prost, pipăită, fluierată grosolan, hărțuită sexual de șefi sau colegi, violată chiar – se delimitează zicând că ea nu e feministă.

ADVERTISEMENT

Permite ca această cultură a violului să se perpetueze și să ajungă la copiii noștri”, este o parte din textul postat de Simona Hapciuc.

Antrenoarea de fitness a dat exemplul Spaniei în lupta pentru egalitatea de gen. Aceasta a povestit că în 2018 a fost la un festival în țara iberică. Acolo femeile povesteau că statul are ca prioritate apărarea și egalitatea femeilor.

ADVERTISEMENT

Vedeta susține educația sexuală în școli

Simona a spus că doar prin trezitea conștiinței generale se poate ajunge la această schimbare. Pentru asta, în opinia ei, este nevoie de mișcări feministe ample. Mișcări asemănătoare celor pe care le vedem la spanioli.

Blondina a mai scris că nepăsarea aceasta va duce la drame uriașe care îi vor afecta în primul rând pe copii.

„Noi bem de ziua femeii. Folosim peiorativ și insultător cuvântul feministă, eventual cu feminizdă”, este una din concluziile amare trase de Hapciuc.

Vedeta a mai notat că susține educația sexuală. Își dorește sincer o politică mai puternică pentru egalitatea de gen pentru ca situații precum fete însărcinate sau batjocorite aflându-se pe băncile școlii să nu se mai producă pe viitor.

 

ADVERTISEMENT