Sport

Simona Halep, speranțe uriașe la TAS: “Probele de sânge sunt perfecte”

Președintele Federației Române de Tenis are speranțe în cazul Simonei Halep. George Cosac este încrezător în șansele jucătoarei de tenis după decizia de la TAS.
17.10.2023 | 09:21
Simona Halep sperante uriase la TAS Probele de sange sunt perfecte
Președintele Federației Române de Tenis are speranțe pozitive în cazul Simonei Halep. George Cosac este încrezător în șansele jucătoarei de tenis după decizia de la TAS.
ADVERTISEMENT

După ce a aflat că va fi suspendată în cazul de dopaj, Simona Halep a anunțat că va merge la TAS. George Cosac are speranțe în cazul Simonei Halep și este încrezător că jucătoarea de tenis va primi o nouă decizie favorabilă. Totodată, președintele Federației Române de Tenis este de părere că Halep va putea reveni în tenisul mondial.

Speranțe în cazul Simonei Halep: ”Sentința va fi mult diminuată”

Președintele Federației Române de Tenis are speranțe în cazul Simonei Halep. George Cosac susține că jucătoarea de tenis va avea șanse mari de victorie la TAS, având în vedere analizele de sânge de până acum. Totodată, președintele FRT o crede pe sportivă și susține că imaginea i-a fost afectată în tot acest proces.

ADVERTISEMENT

“Crezul meu este că sentinţa va fi mult diminuată… Am stat de vorbă cu ea când au început problemele. Ea mi-a spus cu mâna pe inimă că nu a făcut nimic împotriva legii. Din câte ştiu, probele de sânge tot timpul au ieşit perfecte.

Sigur că am fost mulţi cei care ne-am dat cu părerea (n.r. – despre neregularitățile din pașaportul biologic), dar până nu avem hotărârea definitivă de la TAS, mai bine să nu ne pronuţăm. Dar am încredere în caracterul Simonei.

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă se va ajunge acolo (n.r. Simona Halep va ataca în instanță firma canadiană). Este o imagine câştigată în ani de muncă, în ani de sacrificii. Eu, dacă aş fi fost în locul ei, aș fi făcut la fel, aș fi dat în judecată firma.

Simona reprezintă un brand pentru România! A fost o perioadă în care Simona a dominat cu performanţele ei. Nu văd care ar fi fost interesul ei să poată comite o greşeală de genul acesta. Aşteptăm răspunsul de la TAS. Eu sunt convins că-şi va dori să revină pe terenul de tenis. Dacă o va face, o va face doar la cel mai înalt nivel. Crezul meu este că sentinţa va fi mult diminuată”, a spus George Cosac, pentru Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a ignorat ANAD înainte de a fi depistată pozitiv: “Niciodată nu a sunat să întrebe”

În momentul în care era în activitate, sportiva nu a avut niciun fel de relaţie cu cei de la ANAD. Cristi Balaj a dezvăluit că în perioada în care el a fost preşedintele agenţiei, între 2019 şi 2021, Halep nu a sunat niciodată pentru a se sfătui în ceea ce priveşte suplimentele pe care le folosea.

“Sunt convins că dacă Simona Halep ar putea să dea timpul înapoi, nu ar avea aceeaşi încredere în staff-ul ei. Şi altfel ar fi comunicat cu cei de la ANAD, care erau mai mult decât fericiţi să îi ofere orice fel de informaţie. 

ADVERTISEMENT

Niciodată nu a sunat să întrebe. Cât timp am fost eu, niciodată. La un moment dat, cineva din staff-ul ei m-a întrebat de nişte produse naturale dacă poate să le ia şi l-am îndrumat spre doamna director”, a spus Cristi Balaj, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT
Tags: