Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Simona Halep a ignorat ANAD înainte de a fi depistată pozitiv: “Nu a sunat niciodată să întrebe!”

Simona Halep nu a avut niciun fel de relaţie cu ANAD în perioada în care a fost sportivă în activitate. Cristi Balaj, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping a declarat că sportiva nu a sunat niciodată.
15.10.2023 | 00:02
Simona Halep a ignorat ANAD inainte de a fi depistata pozitiv Nu a sunat niciodata sa intrebe
Simona Halep a ignorat ANAD înainte de a fi depistată pozitiv: "Nu a sunat niciodată să întrebe!". Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a ispăşit un an dintre cei patru de suspendare. Sportiva va putea reveni în 2026 după decizia tribunalului Sports Resolutions, care a judecat cazurile de dopaj cu roxadustat şi nergulile din paşaportul biologic.

Simona Halep a ignorat ANAD înainte de a fi depistată pozitiv: “Niciodată nu a sunat să întrebe”

În momentul în care era în activitate, sportiva nu a avut niciun fel de relaţie cu cei de la ANAD. Cristi Balaj a dezvăluit că în perioada în care el a fost preşedintele agenţiei, între 2019 şi 2021, Halep nu a sunat niciodată pentru a se sfătui în ceea ce priveşte suplimentele pe care le folosea:

ADVERTISEMENT

“Sunt convins că dacă Simona Halep ar putea să dea timpul înapoi, nu ar avea aceeaşi încredere în staff-ul ei. Şi altfel ar fi comunicat cu cei de la ANAD, care erau mai mult decât fericiţi să îi ofere orice fel de informaţie. 

Niciodată nu a sunat să întrebe. Cât timp am fost eu, niciodată. La un moment dat, cineva din staff-ul ei m-a întrebat de nişte produse naturale dacă poate să le ia şi l-am îndrumat spre doamna director. 

ADVERTISEMENT

“Era în favoarea ei, dar nu era obligatoriu”

Rapid, i-a dat informaţiile şi asta a fost. Persoana respectivă nu mai era în staff-ul ei. Nu era obligată să facă asta. Era în favoarea ei, dar nu era obligatoriu. Din păcate, WADA, nu acordă clemenţă pentru sportivii care au fost educaţi din punct de vedere anti-doping. 

Mai ales, sportivii din discipline individuale cu premii mari, la tenis vorbim de cel puţin 20 de testări într-un an uneori, aceştia au legătură constant cu tot ce înseamnă anti-doping şi WADA nu acceptă paşi greşiţi la sportivii la final de carieră, consideraţi că au fost pregătiţi în repetate rânduri.

ADVERTISEMENT

“I-ar fi transmis, atenţie mare la suplimentele alimentare”

Nu acceptă paşi greşiţi. Simona probabil nu a colaborat mai des cu cei de la ANAD pentru că a avut persoane în staff-ul ei care au avut legături cu alte Agenţii anti-doping sau specialişti din lumea anti-dopingului şi sunt convins că studiau lipsa substanţelor interzise.

Cei de la ANAD ar fi fost fericiţi să sprijine şi să îi dea informaţii. I-ar fi transmis, atenţie mare la suplimentele alimentare pentru că WADA recomandă sportivilor să nu consume suplimente alimentare decât dacă s-au convins că lotul din acel supliment alimentar nu este contaminat”, a spus Cristi Balaj la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Simona Halep a ignorat ANAD înainte de a fi depistată pozitiv: "Nu a sunat niciodată să întrebe!"

ADVERTISEMENT