News

Șină de tramvai, ieșită prin podeaua unui autobuz STB. Mesaj transmis de șoferi: „Mulți colegi refuză să mai lucreze, pentru a nu fi responsabili pentru viața călătorilor”

Șină de tramvai, ieșită prin podeaua unui autobuz STB. Semnalul de alarmă tras de angajații societății: „Răspunderea pentru astfel de evenimente ne aparține.”
18.06.2023 | 14:32
Sina de tramvai iesita prin podeaua unui autobuz STB Mesaj transmis de soferi Multi colegi refuza sa mai lucreze pentru a nu fi responsabili pentru viata calatorilor
Șină de tramvai, ieșită prin podeaua unui autobuz STB. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Șină de tramvai, ieșită prin podeaua unui autobuz STB. Incidentul grav a fost constatat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în București, de către șoferul mijlocului de transport în comun. Întâmplarea a fost relatată pe un grup de Facebook destinat angaților STB.

Șină de tramvai, ieșită prin podeaua unui autobuz STB

În imagini se poate observa șina de tramvai care a pătruns, pur și simplu, prin podeaua autobuzului. Șoferul a descoperit pericolul în timp ce se afla pe strada Călărași, în apropiere de stația Alexandru Sihleanu.

ADVERTISEMENT

Totodată, autorul postării susține că mulți dintre colegii săi nu vor să mai circule pe liniile de tramvai, deoarece în cazul producerii unei nenorociri, ei sunt cei care răspund pentru viața pasagerilor.

„În podeaua autobuzului a pătruns un cornier de la șina de tramvai. Mulți colegi m-au sesizat anterior despre posibilitatea producerii unui astfel de eveniment și refuză să mai lucreze pe liniile de tramvai, pentru a nu fi responsabili pentru viața călătorilor.”, a scris angajatul pe grupul de Facebook STB-Tribuna angajaților.

ADVERTISEMENT

Angajatul STB, cel care a făcut public incidentul, nu a precizat dacă la momentul respectiv se aflau călători în autobuz. Acesta susține că șoferii nu sunt obligați să circule pe linia de tramvai până când situația nu va fi rezolvată.

„Vă informez că, răspunderea/culpa pentru astfel de evenimente ne aparține. Șoferii sunt responsabili pentru siguranța călătorilor și nu suntem obligați să circulăm pe linia de tramvai, unde există sectoare de drum ce pun în pericol siguranța călătorilor, până la remedierea situației”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a tras cu un pistol de tip airsoft într-un autobuz

Un incident grav a avut loc și în urmă cu o săptămână într-un autobuz STB, plin cu călători. Un bărbat a tras cu un pistol de tip airsoft, geamul fiind spart, sâmbătă, 10 iunie. Mijlocul de transport circula pe linia 116.

În jurul orei 22:30, în timp ce autobuzul era în dreptul Parcului Carol, pe strada Cuțitul de Argint, individul respectiv și a scos arma airsoft și a tras câteva focuri. Din fericire, deși se aflau foarte mulți călători la ora respectivă, nu au fost răniți.

ADVERTISEMENT

Martorii au povestit că totul s-a produs extrem de repede. Unii dintre călători nu au avut timp să își dea seama de cele petrecute și au crezut, inițial, că autobuzul a fost lovit cu pietre. Oamenii legii au deschis un dosar penal în urma producerii incidentului.

ADVERTISEMENT
Tags: