News

Sindicaliștii din penitenciare o critică dur pe Elena Udrea: ”Se transformă din infractoare dovedită în instanță morală”

Sindicaliștii din penitenciare au criticat dur atitudinea Elenei Udrea, care se pozează în victimă cu orice ocazie.
07.09.2022 | 15:25
Sindicalistii din penitenciare o critica dur pe Elena Udrea Se transforma din infractoare dovedita in instanta morala
Elena Udrea, criticată de sindicaliștii din penitenciare. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Oficiali ai Federației Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) o acuză, în termeni duri pe Udrea, că pune presiune constantă pe sistem și minimalizează scopul executării pedepselor.

Elena Udrea, criticată dur de sindicaliștii din penitenciare

Este cinic, însă nu şi surprinzător, ca persoana privată de libertate să-şi mascheze intenţia de a scăpa de puşcărie în spatele luptei pentru păstrarea şi consolidarea relaţiilor cu familia şi pentru nevoia de a sprijini dezvoltarea psiho-emoţională a propriului copil.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea se transformă din infractoare dovedită în instanţă morală pentru deţinuţi. Din închisoare, Elena Udrea continuă să-şi folosească influenţa şi presiunile pe lângă instituţiile fundamentale ale statului român pentru a modifica legea de executare a pedepselor în favoarea deţinuţilor, existând riscul ca închisoarea să nu-şi mai atingă scopul de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, cu consecinţe dezastruoase asupra siguranţei cetăţenilor.

Recent, deţinuta Elena Udrea a lansat în spaţiul public o informaţie potrivit căreia legea actuală nu face nici o diferenţă între un bărbat condamnat pentru omor cu premeditare, care nu are nici copii şi o mamă condamnată pentru furt din magazine ori abuz în serviciu. Este adevărat că legea nu face nicio diferenţiere între deţinuţi, nici nu ar fi constituţional, legal şi nici moral. Este cinic, însă nu şi surprinzător, ca persoana privată de libertate să-şi mascheze intenţia de a scăpa de puşcărie în spatele luptei pentru păstrarea şi consolidarea relaţiilor cu familia şi pentru nevoia de a sprijini dezvoltarea psiho-emoţională a propriului copil”, a transmis FSANP.

ADVERTISEMENT

Ca și un sfat, sindicaliștii îi transmit Elenei Udrea că, dacă își iubește așa de mult copilul, nu trebuia să comită infracțiunile care au dus-o după gratii.

”În ciuda acestui fapt, Elena Udrea a ales să facă un copil. În acest context, cine este vinovatul pentru apariţia unor sincope în dezvoltarea psiho-emoţională a fiicei acesteia? Statul român sau propriile decizii?”, au punctat sindicaliștii.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, îi amintesc sindicaliștii lui Udrea, actuala lege mult contestată de fostul politician au fost puse în aplicare în mandatul lui Emil Boc, un apropiat al Elenei Udrea. Mai mult, Udrea făcea parte din acea guvernare.

”Bazele actualei legi a executării pedepselor, aprig criticată de Elena Udrea din calitatea de infractoare dovedită, au fost puse în mandatul guvernării Boc din care a făcut parte. La acea vreme, fostul ministru era interesat să taie salariile bugetarilor cu 25%, măsură care a afectat inclusiv poliţiştii de penitenciare îngrijoraţi de soarta propriilor copii, în contextul creşterii inflaţiei şi ratelor la bănci”, au completat sindicaliștii.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea și-a obișnuit susținătorii, după ce a ajuns după gratii, să posteze pe Facebook periodic mesaje prin care se victimizează.

ADVERTISEMENT