News

Sindicatul Europol, acuzații dure: ”Polițiștii au fost chemați de acasă să fie pe post de sperietoare și să amendeze populația”

27.03.2021 | 15:37
Sindicatul Europol acuzatii dure Politistii au fost chemati de acasa sa fie pe post de sperietoare si sa amendeze populatia
ADVERTISEMENT

Acuzaţii dure din partea Sindicatului Europol care precizează că toţi poliţiştii au fost chemaţi de acasă şi li s-au suspendat zilele de repaus. Aceștia au fost chemați la muncă pentru a amenda populația în weekend, transmit sindicaliștii.

Poliţiştii de la Sindicatul Europol susțin că vineri seara superiorii le-au comunicat că trebuie să vină la muncă şi în weekend, deşi lucraseră toată săptămâna. Acestora li s-a comunicat ”fără nicio explicaţie şi fără să li se prezinte înscrisuri.”

ADVERTISEMENT

Sindicaliştii au postat un mesaj pe pagina lor de Facebook că în următoarea perioadă vor fi obligaţi să dea amenzi populaţiei. Aceştia susțin că ”nu li s-au înmânat actele administrative în baza cărora aceştia să îndeplinească sarcini pe care nu le au în fişa postului, respectiv să fie pe post de sperietoare şi să amendeze populaţia.”

Sindicatul Europol: Polițiștii au fost chemați la muncă în weekend „de dragul lui Cițu”

“Alertă în Capitală!  Toţi poliţiştii au fost chemaţi de acasă şi li s-au suspendat zilele de repaus şi timpul de refacere a capacităţii de muncă. Fără nicio explicaţie şi fără să li se prezinte înscrisuri, poliţiştilor din Capitală, care au lucrat deja în această săptămână li s-a comunicat „telefonic” de către şefi că vor intra în serviciu şi sâmbătă şi duminică de “dragul” lui Cîţu.

ADVERTISEMENT

După ce premierul a declarat aseară la un post tv că i se pare că poliţiştii „s-au retras” şi nu prea i-a mai văzut că amendează oameni, slugărnicia politică a determinat această măsură heirupistă care nu are nicio justificare şi eficienţă.

Mai mult, au fost delegaţi împotriva voinţei lor, poliţişti de frontieră de la Aeroportul Otopeni, care nici măcar nu au competenţă de a aplica sancţiuni la Legea 55/2020, şi au fost trimişi să patruleze prin marile magazine pentru a speria oamenii. 

ADVERTISEMENT

Denunţăm modul abuziv în care s-a procedat, în condiţiile în care poliţiştii chemaţi de acasă, poliţiştii delegaţi de la IGPR/IGPF nu li s-au înmânat actele administrative în baza cărora aceştia să îndeplinească sarcini pe care nu le au în fişa postului, respectiv să fie pe post de sperietoare şi să amendeze populaţia”, se arată în mesajul postat pe Facebook de sindicatul Europol.

De duminică, 27 martie, intră în vigoare noile restricții de circulație, dar și pentru operatorii economici, acolo unde rata de incidență depășește 7,5 la mie.

ADVERTISEMENT

Vă amintim că polițiștii au organizat mai multe proteste în ultima perioadă, nemulțumiți fiind de anunțul coaliției de guvernare conform căruia se îngheață salariile din mediul public.

ADVERTISEMENT