Life

Singura casă din România cu o cascadă naturală în curte. E gratis să o vezi și bonus ai și un uriaș prins într-o stâncă

Singura casă din România cu o cascadă naturală în curte. Este complet gratuit să o vizitezi și poți să vezi și un uriaș prins într-o stâncă!
29.10.2023 | 20:30
Singura casa din Romania cu o cascada naturala in curte E gratis sa o vezi si bonus ai si un urias prins intro stanca
Singura casă din România cu o cascadă naturală în curte. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Singura casă din România cu o cascadă naturală în curte. Mai poți vedea încă ceva aici, anume un uriaș prins într-o stâncă.

Singura casă din România cu o cascadă naturală în curte

Este numită căsuța albastră și se află la 156 de km de București. Singura casă din România care are propria cascadă în curte se află în satul Jgheaburi, din comuna argeşeană Corbi.

ADVERTISEMENT

Căsuța albastră este singura cu cascadă naturală în curte din România și este vizitată anual de mii de turiști. Are și o grădină impresionantă care te face să te gândești că ești într-un colț de rai.

În această casă specială din România a trăit toată viața Maria Vlădescu. De aceea casa se mai numește și goposdăria mamei Uța.

ADVERTISEMENT

Acum, cei care au grijă de acest loc sunt nepoata femeii și soțul ei. De altfel, Nicolae Sescioreanu este și ghid turistic pentru oamenii care vin aici să vadă cascada naturală.

Vizita la căsuța albastră și la cascadă este gratuită. Cascada are 10 m înălțime și cei doi soți își doresc să mențină totul exact așa cum este, deși au primit oferte de a vinde.

ADVERTISEMENT

În spatele casei ar exista și osul unui uriaș prins în stâncă

În spatele casei există și un perete de calcar imens și acolo se spune că ar fi un os de uriaș. Mai mult, legendele spun că în zonă ar fi trăit uriași acum mult timp.

„Acea formă din piatră pe peretele de calcar din spatele casei despre care se spune că ar putea fi un os de uriaş a fost descoperit acum 44 de ani de un profesor din zonă, pe numele său Ioan Andreescu.

ADVERTISEMENT

Îi plăcea liniştea în grădină, venea des acolo să citească şi a analizat pietrele. Seamănă cu un os de uriaş, au fost specialişti care au luat probe şi au spus că nu a fost om. Sunt multe ipoteze, inclusiv că aici ar fi fost uriaşi de şase-şapte metri înainte de Potop”, a spus Nicolae Sescioreanu pentru Adevărul.

Cascada din spatele casei nu curge tot timpul. Ba chiar a existat o perioadă în anii 2000 când cascada a înghețat timp de 10 zile, dinainte de Crăciun până la Sfântul Ion.

ADVERTISEMENT