News

Soția lui Kelemen Hunor lucrează pentru liderul UDMR. Câți bani primește Eva pentru funcția de ”coordonator de comunicare”

Măritată cu Kelemen Hunor în vara lui 2012, Eva Czezar ocupă în prezent funcția de ”coordonator de comunicare” în cadrul UDMR, organizație condusă de partenerul ei de viață.
19.11.2021 | 15:35
Sotia lui Kelemen Hunor lucreaza pentru liderul UDMR Cati bani primeste Eva pentru functia de coordonator de comunicare
Soția lui Kelemen Hunor este coordonator de comunicare la cabinetul președintelui executiv UDMR
ADVERTISEMENT

În vârstă de 54 de ani, Kelemen Hunor este un actor important pe scena politică autohtonă. Din postura de președinte UDMR, funcție pe care o îndeplinește de zece ani, Kelemen Hunor a declarat joi că speră ca săptămâna viitoare să fie instalat noul guvern.

“Astăzi (n.r. joi) ar fi o primă întâlnire în acest format cu domnul Ciucă, trebuie să vadă şi el ce am făcut până la această oră, programul de guvernare, apoi discuţiile legate de guvern, de acordul politic şi, dacă totul merge bine, atunci, sigur, săptămâna viitoare, miercuri, joi, vor fi în Parlament audieri, joi cel târziu vot pentru noul Guvern, ca să fie foarte clară agenda”, a declarat Kelemen Hunor, vicepremier interimar.

ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor a terminat Medicina Veterinară și Filosofia

Născut pe 18 octombrie 1967, în comuna Cârța (județul Harghita), Kelemen Hunor a terminat prima dată Universitatea de Științe Agricole de la Cluj, Facultatea de Medicină Veterinară (1993). Apoi, în 1998, Kelemen Hunor a absolvit și Facultatea de Filosofie a Universității Babeș – Bolyai.

Între 1990 și 1997, Kelemen a fost redactor la Radio Cluj, emisiunea în limba maghiară, dar și redactor la revista culturală ”Korunk”. Deputat în mai multe legislaturi și ministru al culturii (2009 -2012), Kelemen Hunor este în prezent vicepremier.

ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor are o bogată activitate publicistică, motiv pentru care a primit Premiul Uniunii Scritorilor din România (1996). Liderul UDMR a mai fost distins cu Ordinul Crucea Mijlocie al Republicii Ungare (2008) și Ordinul Steaua României în grad de Comandor (2000).

Căsătorit din iulie 2012 cu Eva Czezar, cu care are doi copii, Kelemen Hunor a completat o declarație de avere impresionantă. Politicianul deține trei terenuri intravilane (două în Cluj, unul în Cristuru Secuiesc) și două terenuri agricole, unul în Cristuru Secuiesc și unul în Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor încasează mai mult de la UDMR decât din Parlament

Împreună cu rudele sale, liderul UDMR deține și 3 case, două în Cluj-Napoca și una în Cristuru Secuiesc (județul Harghita). Politicianul are două mașini, un Ford Fiesta din 2004 și o Toyota Rav4, an de fabricație 2020.

Soții Kelemen declară că au peste 200.000 lei în patru conturi bancare și 4.000 euro în alte două conturi. În plus, vicepremierul a contractat în 2017 un credit de 57.779 lei, scadent anul viitor.

ADVERTISEMENT

La nivel salarial, Kelemen Hunor are două surse de venit: indemnizația de deputat – 142.540 lei pe an și salariul de la UDMR, unde este președinte – 147.778 lei pe an. Familia Kelemen mai primește și alocația de stat, de 4.030 lei, pentru copii.

Soția lui Kelemen Hunor se ocupă cu comunicarea în cadrul partidului

Soția lui Kelemen Hunor, Eva, este și ea angajată a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, de unde primește anual suma de 86.090 lei. Având funcția de ”coordonator de comunicare la cabinetul președintelui executiv UDMR”, Eva lucrează așadar în organizația coordonată de soțul ei, ales în fruntea UDMR acum zece ani.

În prezent, funcția de președinte executiv interimar al UDMR este deținută de Balázs Attila, numit în funcție la începutul lunii ianuarie a acestui an chiar de liderul UDMR, Kelemen Hunor.

”După demisia lui Porcsalmi Bálint din funcția de președinte executiv al Uniunii, președintele Kelemen Hunor a transferat, temporar, atribuțiile de conducere executivă directorului economic al UDMR, Balázs Attila”, se preciza pe 8 ianuarie 2021 într-un comunicat de presă al UDMR.

 

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”